Στο πέμπτο και τελευταίο της παιχνίδι για τη φάση των ομίλων, η Εθνική νεανίδων νίκησε εύκολα το Ισραήλ με 19-4 στο πλαίσιο των 1ων ευρωπαϊκών αγώνων του Μπακού. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έφτασε τους 12 βαθμούς και σφράγισε με αυτό τον τρόπο την πρώτη θέση και την απευθείας πρόκριση στα ημιτελικά.

Ένα οκτάλεπτο άντεξε μόνο το Ισραήλ απέναντι στην Εθνική νεανίδων, αφού μετά τα τρία γκολ που σκόραρε στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, δεν μπόρεσε να πετύχει άλλο γκολ ως τα τελευταία λεπτά. Η Ελλάδα ξεκίνησε άσχημα το παιχνίδι, δεχόμενη 3 γκολ σε διάστημα λίγων λεπτών, ωστόσο το 3-3 του πρώτου οκταλέπτου έγινε 14-3 στο τρίτο οκτάλεπτο. Το παιχνίδι τελείωσε με το ευρύ 19-4, με το Στέφανο Λέανδρο να χρησιμοποιεί τόσο την Ελένη Σωτηρέλη, όσο και τη Ιωάννα Σταματοπούλου κάτω από τα γκολποστ της ελληνικής ομάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ελλάδα με τη σημερινή της νίκη και σε συνδυασμό με τη χθεσινή νίκη της Ολλανδίας επί της Ουγγαρίας εξασφαλίζει την πρώτη θέση στον όμιλο και την απευθείας πρόκριση στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης, περιμένοντας πλέον τον αντίπαλό της. Μετά τα δύο παιχνίδια που υπολείπονται (Γερμανία-Ολλανδία, Ουγγαρία-Βρετανία) αναμένεται να προκύψει τριπλή ισοβαθμία μεταξύ Ελλάδας, Ολλανδίας και Ουγγαρίας στους 12 βαθμούς. Σε αυτήν ευνοείται η Εθνική μας. Οι ημιτελικοί είναι προγραμματισμένοι για την Πέμπτη.

ΕΛΛΑΔΑ-ΙΣΡΑΗΛ: 19-6

Οκτάλεπτα 3-3, 6-0, 5-0, 5-1

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ελλάδα (Λέανδρος) Μαυρωτά 5, Πρωτοπαπά 4, Λογοθέτη 3, Πλευρίτου 2, Καλογεράκου 2, Ελευθεριάδου 1, Ελληνιάδη 1, Σαφέτη 1

Ισραήλ (Λανγκ) Μπεν Αβίντ 2, Φέλιξ 1, Φουτόριαν 1

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης