Στην παρθενική παρουσία της στην τελική φάση του κυπέλλου υδατοσφαίρισης ανδρών, η ΑΕΚ εξασφάλισε μία θέση στην τετράδα. Στο εναρκτήριο παιχνίδι του final-8, που φιλοξενείται στο κολυμβητήριο του Λαιμού, η Ένωση νίκησε τον Πανιώνιο 13-12 στα πέναλτι, αφού πρώτα ισοφάρισε 7-7 στα 52΄΄ πριν το τέλος του κανονικού αγώνα, με γκολ του Βούκσεβιτς. Έτσι ο «Δικέφαλος» πήρε την πρόκριση για τον ημιτελικό, όπου αύριο (22/5, 18:00) θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης μεταξύ του Περιστερίου και του ΠΑΟΚ.

Μετά από μία ισορροπημένη πρώτη περίοδο, ο Πανιώνιος (που αγωνίστηκε χωρίς τους δύο ξένους του, Σπούνερ και Μπαρακάτ) πήρε ένα προβάδισμα δύο τερμάτων και φάνηκε να ελέγχει το παιχνίδι, στηριζόμενος στην αποτελεσματική άμυνά του και την καλύτερη φυσική κατάσταση, ως νεότερη σε ηλικία ομάδα. Η ΑΕΚ έμεινε σε απόσταση 1-2 τερμάτων χάρη σε κάποια γκολ του Κουρλιάφτη και τις αποκρούσεις του Φλέγκα, αλλά έμοιαζε να μην μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τρίτο οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε 7-5, αλλά το τέταρτο προσωπικό τέρμα του Κουρλιάφτη έφερε τη διαφορά στο γκολ και άγχωσε τους νεαρούς παίκτες των «κυανέρυθρων», που δεν είχαν σωστές επιλογές στην επίθεση. Η Ένωση έχασε κάποιες ευκαιρίες, αλλά στα 52΄΄ ο Βούκσεβιτς κέρδισε αποβολή και σκόραρε στον παραπάνω, ισοφαρίζοντας σε 7-7. Οι Νεοσμυρνιώτες με τη σειρά τους έχασαν στο τέλος μία επίθεση με αριθμητικό πλεονέκτημα και το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Εκεί, οι δύο ομάδες ήταν απόλυτα εύστοχες στις πρώτες πέντε εκτελέσεις. Στο έκτο πέναλτι του Πανιωνίου, το σουτ του Καλαϊτζή σταμάτησε στο… κεφάλι του Φλέγκα και ο Παπάκος ευστόχησε και χάρισε στην ΑΕΚ την πρόκριση στους «4».

Τα οκτάλεπτα (με πρώτο τον τυπικά γηπεδούχο Πανιώνιο): 3-3, 3-1, 1-1, 0-2

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα πέναλτι: 5-6

Πανιώνιος (Κώστας Δήμου): Σαλτερής, Μπουζαλάς, Σπυρόπουλος, Νιαρχάκος, Μπραΐμης 2, Γαβαλάς 1, Καλαϊτζής 2, Ζουρίδης 2, Αλεξίου, Δήμου 2, Νταλάπας, Καπετανάκης 3, Λιμαράκης, Μοσχοβέλης, Κουκουνάς.

ΑΕΚ (Κωνσταντίνος Δάνδολος): Φλέγκας, Καζάζης, Σταμέλος, Κουτσιαλής 1, Βούκσεβιτς 3, Κουλιεράκης, Κουρλιάφτης 5, Γιαννουρής, Παυλιδάκης, Στελλάτος 2, Βλατάκης, Μαυρωτάς, Κατσινούλας, Ζώρζος, Παπάκος 2.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης