Στην Αθήνα αφίχθη την Πέμπτη ο Λευτέρης Πετρούνιας από το Τόκιο, όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες, στον τελικό των κρίκων.

Ο «άρχοντας των κρίκων» ταξίδεψε μαζί με τον Εμμανουήλ Καραλή, που κατέκτησε την 4η θέση στον τελικό του επί κοντώ, με τους δύο αθλητές να γνωρίζουν την αποθέωση!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πετρούνιας στις πρώτες δηλώσεις του τόνισε ότι το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι μία αγκαλιά στις κόρες του, ενώ δήλωσε ότι θα μπορούσε να πάρει το ασημένιο μετάλλιο με την προσπάθεια που έκανε. Όσον αφορά τον επόμενο στόχο του, αυτός δεν είναι άλλος από το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όταν έφτασα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μπορώ να πω ότι φτάσαμε κάπως λαχανιασμένοι, γιατί ήταν πολύ μακρά η διαδικασία της πρόκρισης. Διήρκεσε πάνω από ένα χρόνο. Ήμουν και είμαι σε καλή ψυχολογία, ήμουν σίγουρος για το αποτέλεσμα. Πάνω στους κρίκους έκανα την καλύτερη εμφάνιση της ζωής μου, η προσγείωση είναι ένα δέκατο του δευτερολέπτου. Θεωρώ ότι μπορούσα να είμαι και στη 2η θέση, αλλά αυτό είναι ένα άλλο κομμάτι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι αθλητές πήραν αυτό που αξίζανε».

Για το κίνητρό του ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού: «Τα συναισθήματα είναι μόνο θετικά. Το κίνητρο είναι τεράστιο. Αρκετά είναι τα χρόνια που κέρδιζα, αυτοί οι αθλητές με κυνηγούσαν επτά χρόνια. Είναι αυτό που χρειαζόμουν για να συνεχίσω με μεγαλύτερο πείσμα. Είναι κοντά τα τρία χρόνια, μου φαίνονται αστεία. Θα το κάνω και θα τα καταφέρω, είμαι σίγουρος ότι το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει».

Για το τι πρέπει να αλλάξει στον ελληνικό αθλητισμό: «Αρχικά πρέπει οι αθλητές που αντιμετωπίζουν αυτές τις δυσκολίες να ακούγονται τα προβλήματά τους καθ’ όλη τη διάρκεια της τετραετίας και όχι μόνο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Για να μη βλέπουμε περιπτώσεις σαν του Ιακωβίδη. Με μία καλύτερη οργάνωση, μπορεί ο αθλητισμός να πάει ακόμα καλύτερα. Θέλω να πιστεύω ότι η φωνή των αθλητών σιγά σιγά μεγαλώνει, θα αυξηθεί η εκπροσώπηση τους και σε βάθος χρόνου θα λυθούν τα προβλήματα»

Για τις φωτιές που πλήττουν τη χώρα: «Οι σκέψεις μας είναι με τους ανθρώπους που έχουν χάσει τις περιουσίες τους. Ελπίζουμε να σταματήσει αυτό που γίνεται στη χώρα μας και στη φύση μας. Μας στεναχωρεί επίσης πάρα πολύ αυτό που έχει συμβεί με τα ζωάκια».

«Το μόνο που θέλω είναι να τρέξω να πάρω αγκαλιά τις κόρες μου», συμπλήρωσε.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης