Με βάση το βιογραφικό της είναι αναμφίβολα το μεγαλύτερο όνομα που θα έρθει στην Ελλάδα, προκειμένου να συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων Στίβου, στο Ηράκλειο.

Η Μπάρμπορα Σποτάκοβα έχει διαγράψει λαμπρή πορεία στους παγκόσμιους στίβους, με τελευταίο επίτευγμα το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Η 34χρονη θα δώσει αίγλη στη διοργάνωση, έστω κι αν το φετινό της 64,10 μ., απέχει πολύ από το 72,28 μ., που είναι το ατομικό της ρεκόρ. Η Σποτάκοβα δεν είναι το μοναδικό δυνατό όνομα της ισχυρής τσέχικης ομάδας, που θα έρθει με αξιώσεις στην Ελλάδα. Την επιστροφή της σε υψηλό επίπεδο θέλει να σηματοδοτήσει από το Ηράκλειο, η Ζουζάνα Χέζνοβα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2013 στη Μόσχα και τρίτη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνο στα χαμηλά εμπόδια, έχει ξεπεράσει τα προβλήματα των τελευταίων χρόνων και από το Ηράκλειο θέλει να ξεκινήσει την δυνατή πορεία της προς το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου. Η αθλήτρια έχει τρέξει φέτος την απόσταση σε 55.00, που είναι η κορυφαία επίδοση, ανάμεσα σε αυτές που θα πάρουν μέρος.

Δίχως αμφιβολία το πιο λαμπερό, αυτή τη στιγμή, όνομα στα σπριντ στην Ευρώπη είναι η Ντάφνι Σίπερς. Η αθλήτρια από την Ολλανδία θα τραβήξει πάνω της τα φλας της δημοσιότητας, δεδομένο του ότι με 10.94 στα 100 μ. και 22.03 στα 200 μ., αποτελεί ένα από τα δυνατότερα ονόματα στο σπριντ παγκοσμίως. Πρόκειται άλλωστε για την μοναδική Ευρωπαία αθλήτρια, που δείχνει ικανή να σπάσει την κυριαρχία των αθλητριών από τις ΗΠΑ και τη Τζαμάικα.

Βαρύ βιογραφικό έχει και ο Νέλσον Εβόρα, μια από τις παλιές καραβάνες του παγκόσμιου στίβου, που στα 31 του παραμένει ανταγωνιστικός και ικανός για μεγάλα άλματα στο τριπλούν. Ο ολυμπιονίκης του 2008 στο Πεκίνο έχει ατομικό ρεκόρ 7,74 μ., από το… μακρινό 2007, ωστόσο το φετινό του 17,12 μ., δεν του δίνει απλώς τον τίτλο του φαβορί στη διοργάνωση, αλλά του επιτρέπει να σκέφτεται θετικά τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο του Πεκίνου, τον ερχόμενο Αύγουστο. Βασικός αντίπαλος του Πορτογάλου στο τριπλούν θα είναι ο Μάριαν Οπρέα, του ασημένιου ολυμπιονίκη το 2004 στην Αθήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μαρτίνα Τσουράντι (Ολλανδία) με φετινό 10.18 στα 100 μ., ο Πάβελ Μάσλακ (Τσεχία) με 45.39 στα 400 μ., ο Γιαν Κούντλιτσα (Τσεχία) στο επί κοντώ με 5,65 μ. αναμένεται να είναι από εκείνους που θα δώσουν λάμψη στον αγώνα.

Ένας από τους νέους αστέρες της Ευρώπης είναι ο Τόμας Μπαρ. Ο Ιρλανδός πρωταθλητής των χαμηλών εμποδίων έχει ατομικό ρεκόρ από φέτος 48.65, επίδοση που του επιτρέπει να σκέφτεται κάτι περισσότερο από μια συμμετοχή στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Πεκίνου.

Πηγή: segas

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης