Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παίζοντας εντυπωσιακό τένις απέδειξε την ανωτερότητά του απέναντι στον Μίκαελ Ίμερ (Νο. 95) και με 3-0 σετ (6-4, 6-1, 6-1) προκρίθηκε άνετα στους «16» του Όπεν της Αυστραλίας.

Στους «16» της διοργάνωσης, θα αντιμετωπίσει τον Ιταλό Ματέο Μπερετίνι (Νο 10).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Έλληνας πρωταθλητής βρήκε ρυθμό στο τέλος του πρώτου σετ και στη συνέχεια δεν κοίταξε πίσω του, φτάνοντας σε μία πολύ εύκολη νίκη.

Οι δύο αντίπαλοι ξεκίνησαν υπερασπίζοντας το σερβίς τους (2-2). Στο έκτο γκέιμ ο Τσιτσιπάς έφτασε δύο φορές στο μπρέικ πόιντ, όμως έχασε την ευκαιρία να ολοκληρώσει το «σπάσιμο» του σερβίς του Σουηδού (3-3). Μετά το 4-4, όμως, δεν έχασε ούτε έναν πόντο και με μπρέικ στο δέκατο γκέιμ κέρδισε το πρώτο σετ με 6-4.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δεύτερο μπρέικ του αγώνα για τον Τσιτσιπά δεν άργησε να έρθει. Στο τέταρτο γκέιμ του δεύτερου σετ ο Έλληνας πρωταθλητής «έσπασε» το σερβίς του Σουηδού και απέκτησε προβάδισμα, καθώς προηγήθηκε με 3-1. Στη συνέχεια με νέο μπρέικ έφτασε στο 5-1, ενώ κεφαλαιοποίησε την ανωτερότητά του και έκλεισε το δεύτερο σετ με 6-1, φτάνοντας στο 2-0.

Η… παρέλαση του Τσιτσιπά συνεχίστηκε και με το τέταρτο μπρέικ στο ματς προηγήθηκε 1-0 στο τρίτο σετ. Ο Ίμερ, πάντως, κατάφερε να απαντήσει άμεσα και με δικό του μπρέικ ισοφάρισε σε 1-1, δίνοντας… χρώμα στο παιχνίδι. Το ξέσπασμα του Σουηδού δεν άλλαξε και πολλά στην εικόνα του ματς. Ο Στέφανος πέτυχε κι άλλα μπρέικ και προηγήθηκε 2-1 αρχικά και 4-1 στη συνέχεια, ολοκληρώνοντας με 6-1 το σετ και κατ’ επέκταση το ματς.

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης