Στα χέρια της Μπράνκιτσα Νίκιτς κατέληξε για δεύτερη φορά στη φετινή σεζόν ο τίτλος της κορυφαίας παίκτριας της 8ης αγωνιστικής της Α1 βόλεϊ των Ανδρών.

Η 27χρονη διαγώνια του ΟΠΕΡ σημείωσε 36 πόντους στο εκτός έδρας ματς κόντρα στην Σταυρούπολη με εξαιρετικά στατιστικά (32/66 επ., 3 άσοι, 1 μπλοκ) και συνέλαβε τα μέγιστα στη νίκη της ομάδας της, παραλαμβάνοντας το βραβείο της MVP, για δεύτερη φορά φέτος, μετά την 3η αγωνιστική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εντάξει, θα είμαι ειλικρινής, αυτή τη φορά το περίμενα να αναδειχτώ MVP της αγωνιστικής. Σκεφτόμουν… τι στο καλό, την προηγούμενη φορά σημείωσα 35 και πετύχαμε μία εντός έδρας νίκη, τώρα με 36 σε αντίπαλη έδρα, δεν θα με ξαναψηφίσουν;» ανέφερε αρχικά η Νίκιτς, η οποία αμέσως μετά εξήγησε τους λόγους που αφιερώνει αυτή τη διάκριση στην οικογένειά της:

«Η οικογένειά μου είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχω στη ζωή. Είμαστε όλοι δεμένοι μεταξύ μας και χωρίς τους γονείς μου και την αδερφή μου δεν θα έφτανα ποτέ εδώ που έχω φτάσει. Έχω αναφέρει ξανά ότι ενώ γεννήθηκα στη Βοσνία, μετά τον πόλεμο που ξέσπασε στην πάλαι ποτέ Γιουγκοσλαβία, η οικογένειά μου αναγκάστηκε να πάει στη σημερινή Σερβία και φυσικά οι γονείς μου είχαν πολύ δύσκολο έργο, να μας μεγαλώσουν και να μας κάνουν κάτι σπουδαίο. Γι’ αυτό και τους αφιερώνω κάθε διάκρισή μου στον αθλητισμό. Τους το χρωστάω».

Η 27χρονη διαγώνια δεν κρύβει ότι μεσολάβησε ένα διάστημα όπου όλοι στον Ο.ΠΕ.Ρ. έψαχναν να βρουν τι φταίει και η ομάδα δεν μπορούσε να πάρει τα αποτελέσματα που θα ήθελε: «Θεωρώ ότι το πρόβλημα ήταν κυρίως ψυχολογικό. Στα περισσότερα παιχνίδι χάναμε το πρώτο σετ και στη συνέχεια παλεύαμε να γυρίσουμε το ματς. Αυτό είναι κάτι πολύ ψυχοφθόρο στον αθλητισμό και χρειάζεται τεράστια ψυχολογική και σωματική προσπάθεια για να ανατρέψεις τα σκορ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, μιλήσαμε με τον προπονητή μας, οι συμπαίκτριες μεταξύ μας και κάπου αρχίσαμε να λειτουργούμε περισσότερο σαν ομάδα. Κάναμε την αρχή στη Σταυρούπολη, όπου με τις κατάλληλες επιλογές στα σωστά σημεία του αγώνα, καταφέραμε να κερδίσουμε. Το σωστό τάιμινγκ ήταν αυτό που μας έδωσε τη νίκη».

Όσον αφορά τη συνέχεια του πρωταθλήματος, ανέφερε: «Αρχικά πάμε να παίξουμε έναν πολύ δύσκολο αγώνα με τα Βριλήσσια. Γνωρίζουμε πόσο δύσκολη αποστολή έχουμε, αλλά πιστεύω ότι ο ΟΠΕΡ στην καλή του μέρα, μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμα και τις ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ. Μέχρι εκεί βλέπω και ατομικά και ομαδικά. Γενικότερα και σαν χαρακτήρας, δεν είμαι άτομο που θέλει να προτρέχει και να κάνει προβλέψεις. Προτιμώ να ζω το σήμερα. Εάν μιλάμε πάντως για στόχο, αυτό που θα ήθελα να πετύχω με την ομάδα μου είναι να μπούμε στα play off».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης