Η κάτοχος του τίτλου Ισπανία αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο για την εθνική υδατοσφαίρισης γυναικών, στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Αϊντχόφεν. Με όπλο την εκπληκτική της άμυνα, η ιβηρική ομάδα επικράτησε 13-5 και πέρασε στον τελικό του Σαββάτου (13/1), όπου θα διεκδικήσει το τρίτο συνεχόμενο τρόπαιό της στη διοργάνωση.

Την ίδια ημέρα, στις 8 μ.μ., το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο, απέναντι στην Ιταλία, η οποία ηττήθηκε στον άλλο ημιτελικό από την Ολλανδία με 7-6.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον, στο ντέρμπι Ελλάδα-Ιταλία, η νικήτρια ομάδα εκτός από το χάλκινο μετάλλιο ταυτόχρονα θα πάρει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

 

Η εθνική άνοιξε το σκορ με ατομική ενέργεια και σουτ της Γιαννοπούλου από πολύ δύσκολη γωνία, αλλά η Μάικα Γκαρσία κέρδισε ένα πέναλτι και μία αποβολή και οι Ισπανίδες αξιοποίησαν τις ευκαιρίες και πέρασαν μπροστά, πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δίλεπτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Ελληνίδες παίκτριες δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις απέναντι στην εξαιρετική ισπανική άμυνα και οι πρωταθλήτριες Ευρώπης ξέφυγαν 4-1 στο τέλος του πρώτου οκταλέπτου και 5-1 στις αρχές του δεύτερου.

Χρειάστηκε να περάσουν 13 αγωνιστικά λεπτά για να βρει η “γαλανόλευκη” το δεύτερο τέρμα της στον ημιτελικό, με την Ξενάκη να σκοράρει σε παίκτρια παραπάνω μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες.

Ωστόσο τα δεδομένα δεν άλλαξαν, η ισπανική άμυνα παρέμεινε… άλυτος γρίφος και στην τρίτη περίοδο η διαφορά «εκτοξεύτηκε» στα επτά γκολ (9-2), παρά την απέλπιδα προσπάθεια της Αλεξίας Καμμένου, που χρησιμοποίησε την Ξενάκη για αρκετή ώρα στην περιφέρεια, με την Ασημάκη στα 2μ.

Από κει και πέρα οι δύο ομάδες είχαν πλέον στο μυαλό τους τα ματς του Σαββάτου και είναι χαρακτηριστικό ότι η ομοσπονδιακή τεχνικός απέσυρε άρον-άρον την Ελευθερία Πλευρίτου και τις έβαλε τις φωνές, όταν η διεθνής περιφερειακός «φλέρταρε» με κόκκινη κάρτα για διαμαρτυρία.

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 1-1, 4-1, 4-2

Η εξέλιξη του σκορ: 0-1 Γιαννοπούλου (μπάσιμο), 1-1 Ελ. Ρουίθ (πέναλτι), 2-1 Φόρκα (π.π.), 3-1 Εσπάρ (περιφέρεια), 4-1 Πιράλκοβα (περιφέρεια), 5-1 Πέρεθ (μπάσιμο), 5-2 Ξενάκη (π.π.), 6-2 Φόρκα (πέναλτι), 7-2 Φόρκα (π.π.), 8-2 Ορτίθ (π.π.), 9-2 Κάμους (π.π.), 9-3 Ξενάκη (περιφέρεια), 10-3 Γκαρσία (π.π.), 10-4 Ξενάκη (π.π.), 11-4 Κρέσπι (π.π.), 11-5 Ασημάκη (φουνταριστός), 12-5 Ορτίθ (π.π.), 13-5 Πένια (περιφέρεια),

Η εθνική είχε 2/11 με παίκτρια παραπάνω, 1 γκολ από την περιφέρεια, 1 από θέση φουνταριστού και 1 με μπάσιμο.

Η Ισπανία είχε 7/10 με παίκτρια παραπάνω, 2/2 πέναλτι, 3 γκολ από την περιφέρεια και 1 με μπάσιμο.

Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν η Πάτρα (23 δευτερόλεπτα πριν το τέλος της τρίτης περιόδου) και η Κρέσπι (4΄10΄΄ πριν τη λήξη της αναμέτρησης).

Διαιτητές: Σβαρτς (Ισραήλ), Ντεμπρετσένι (Ουγγαρία)

Οι συνθέσεις:

ΙΣΠΑΝΙΑ (Μιγκέλ Οκα): Εστερ, Πιράλκοβα 1, Εσπάρ 1, Ορτίθ 2, Πέρεθ 1, Κρέσπι 1, Ελ. Ρουίθ 1, Πένια 1, Φόρκα 3, Κάμους 1, Γκαρσία 1, Λέιτον, Τερέ

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου, Μαργ. Πλευρίτου, Ξενάκη 3, Ασημάκη 1, Πάτρα. Νίνου, Β. Πλευρίτου, Γιαννοπούλου 1, Ελληνιάδη, Σταματοπούλου

** Εκτός ελληνικής 13άδας έμειναν η Σοφία Τορνάρου και η Στεφανία Σάντα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης