Η ανώτερη ΑΕΚ επικράτησε με 56-12 του Προμηθέα Νίκαιας / Ρέντη στην 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Ράγκμπυ Λιγκ ΧΙΙΙ που διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου.

Ο αγώνας ήταν ιδιαίτερα θεαματικός και ο Καλδέρης ήταν αυτός που έδωσε από την αρχή του αγώνα προβάδισμα στην Ένωση, πετυχαίνοντας τρία αγγίγματα και συμβάλλοντας να διαμορφωθεί το 14-4. Για τον Προμηθέα είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Αντελέκε. Στο 12ο η ομάδα της Νίκαιας έμεινε προσωρινά με παίκτη λιγότερο, λόγω της κίτρινης κάρτας του Γιαννημάρα. Στο 20’ ο Αλ Νεμίρ μείωσε σε 8-14, αλλά η συνέχεια ήταν ένας μονόλογος για την ΑΕΚ. Ρούσος, Τριανταφύλλου αύξησαν ακόμα περισσότερο τη διαφορά, κάνοντας το 26-8.

Στο 34’ ο Προμηθέας έμεινε οριστικά με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Γιαννημάρας είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα. Η ΑΕΚ που είχε τον έλεγχο, επέβαλε πλήρως το ρυθμό της και ο Λειβαθινός ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 32-8. Ο Αντελέκε μείωσε για τον Προμηθέα, ενώ ο Ρούσος με νέο άγγιγμα διαμόρφωσε το 38-12 που ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Η διαφορά ασφαλείας και με δεδομένο ότι είχε την αριθμητική υπεροχή, έδωσε την ευκαιρία στην ΑΕΚ να χρησιμοποιήσει αναπληρωματικούς παίκτες. Με τέσσερα αγγίγματα και ισάριθμες μετατροπές η «Ενωση» διαμόρφωσε το τελικό 56-12, κατακτώντας δίκαια τους δύο βαθμούς.

Διαιτητής: Βασίλης Τσαγκάνης.

Βοηθοί: Γαλάτεια Ρήγου, Άννα Διαμαντάτου.

Προμηθέας Νίκαιας/Ρέντη (Μάθιου Άσχιλλ):
Γιάννης Πιπιλιός, Γιώργος Ξενίδης, Τόμπι Αντελέκε, Πέτρος Δημακόπουλος, Αντώνης Αλεξίου, Γιάννης Γιαννημάρας, Ιωνάθαν Παπαδόπουλος, Ιγνάτιος Ζούρος, Δημήτρης Καλογερόπουλος, Αριστοτέλης Αλ Νεμίρ, Στέφανος Βασς, Στάχυς Φραγκόπουλος, Μανώλης Μερεμέτης, Νίκος Συννεφόπουλος.

(βοηθοί: Γιάννης Δουλγκέρης, Γιάννης Αργυρίου).

Α.Ε.Κ. (Βασίλης Καπούλας):
Γιάννης Ζάχος, Κώστας Ρούσσος, Νίκος Λειβαθηνός, Δημήτρης Καλδέρης, Παναγιώτης Καρεφίλης, Βαγγέλης Αλεξανδρόπουλος, Γιάννης Κιλίμπας, Στάθης Δανιήλογλου, Μιχάλης Κλείτσας, Σταύρος Παπασταύρου, Γιώργος Πλουμής, Σταύρος Μπίμπας, Ιορδάνης Τριανταφύλλου, Αργύρης Θεοδωρόπουλος, Σταμούλης Προβελέγγιος.