Οι εκπλήξεις συνεχίζονται στο Ρολάν Γκαρός. Στη φάση των «64» τελείωσε η προσπάθεια της Καρολίν Βοζνιάκι.

Η Δανέζα τενίστρια, νούμερο πέντε στην παγκόσμια κατάταξη, έχασε με 2-0 σετ, 6-4 και 7-6, από τη Γερμανίδα Γιούλια Γκέργκες (Νο 68) και τέθηκε πρόωρα νοκ άουτ. Η νικήτρια θα αντιμετωπίσει στη φάση των «32» την Αμερικανίδα Ιρίνα Φαλκόνι (Νο 84).

Στα άλλα παιχνίδια ο υπερασπιστής του τίτλου, Ράφαελ Ναδάλ αντιμετωπίζει στις 14:00GR-Eurosport στο Philippe Chatrier τον συμπατριώτη του Νίκολας Αλμάγκρο και στοχεύει σε ακόμη μία νίκη αυτοπεποίθησης. Στα προηγούμενα χωμάτινα τουρνουά δεν κατέκτησε κανένα τρόπαιο και αυτό είναι κάτι που του συμβαίνει για πρώτη φορά από το 2004.

Αμέσως μετά, περίπου στις 16:00GR-Eurosport, στο ίδιο γήπεδο, ο Άντι Μάρεϊ, που έχει βαλθεί εφέτος να αποδείξει ότι μπορεί να παίξει μεγάλο τένις και στο χώμα, έχοντας ήδη κατακτήσει το Madrid Masters, κοντράρεται με τον Πορτογάλο Ζοάο Σόουζα, ελπίζοντας ότι θα πιάσει το πράγμα από εκεί που το άφησε στον 1ο γύρο στο 3-0 σετ επί του Φακούντο Αργκουέγιο.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, που στο μυαλό του έχει μόνο το πώς θα κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο στο Παρίσι, παίζει τον δεύτερό του αγώνα στη γαλλική πρωτεύουσα με τον Ζιλ Μούλερ, στις 16:00GR-Eurosport στο Suzanne-Lenglen Court και έχει ως στόχο να επαναλάβει την επιτυχία της πρεμιέρας του, με φόντο και τον μεγάλο προημιτελικό με τον Ράφαελ Ναδάλ.

Η πέμπτη αγωνιστική ημέρα περιλαμβάνει ματς και του Νταβίντ Φερέρ, που στον 1ο γύρο του παρισινού Major συμπλήρωσε τις 300 νίκες καριέρας στο χώμα και είναι μόνος δεύτερος πίσω από τον Ναδάλ στη σχετική λίστα. Το Νο7 του ταμπλό συναντά τον συμπατριώτη του Ντάνιελ Χιμένο-Τράβερ στις 18:00GR-Eurosport στο Court 1 και αν πιάσει τα στάνταρ απόδοσης που αποδεδειγμένα μπορεί, τότε θα προκριθεί σίγουρα στη φάση των «32».

Όσον αφορά στο γυναικείο ταμπλό, η Σερίνα Γουίλιαμς, που έκανε αρχοντική εμφάνιση στην πρεμιέρα της στο Παρίσι, συγκρούεται στο Suzanne-Lenglen στις 14:00GR-Eurosport με την Άννα-Λένα Φρίντσαμ, με απώτερο στόχο να επιστρέψει στα τρόπαια στο Roland Garros, μετά το περσινό διάλειμμα της Μαρία Σαράποβα. 

Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού