Ο Αλεξάνταρ Σένισιτς θα είναι ο διάδοχος του Δημήτρη Καζάζη στην τεχνική ηγεσία του Φοίνικα Σύρου, καθώς ο σύλλογος της Volley League γνωστοποίησε σήμερα (31/12) την πρόσληψη του Σέρβου προπονητή.

Η ανακοίνωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ ανακοινώνει την πρόσληψη του προπονητή, Αλεξάνταρ Σένισιτς (Aleksandar Senicic). Με μακρά θητεία τόσο σε διασυλλογικό επίπεδο, όσο και σε Εθνικές ομάδες, ο Σέρβος τεχνικός θα ηγηθεί της προσπάθειας του Φοίνικα στον Β΄ γύρο του πρωταθλήματος σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχει.

Ο Αλεξάνταρ Σένισιτς γεννήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου του 1964, για 16 χρόνια έπαιξε στη θέση του πασαδόρου στις σερβικές Ρίμπνιτσα (1978-91), Σμεντέρεβο (1992-93) και Μλάντι Ράντνικ (1993-94) και από το 1997 ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα, αρχικά ως βοηθός προπονητή στην Εθνική Σερβίας (1997-2001) και κατόπιν στις Εθνικές του Μπαχρέιν (2006-09) και του Κουβέιτ (2021-22).

Παράλληλα, σε διασυλλογικό επίπεδο επέστρεψε στη Ρίμπνιτσα, ως προπονητής πια (1994-97), στη Μλάντι Ράντνικ (1997-2004), στη βουλγάρικη Πίριν το 2005 και μετά ξεκίνησε την πορεία του στις χώρες του Κόλπου. Αρχικά ως προπονητής της Εθνικής Μπαχρέιν και για τα επόμενα 12 χρόνια στην Κάζμα, με την οποία έχει κατακτήσει πολλά πρωταθλήματα αλλά και Κύπελλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην πρώτη δήλωσή του στο foinikasclub.gr ο πολύπειρος τεχνικός είπε: “Αποφάσισα να αναλάβω τον Φοίνικα διότι πρόκειται για μία ομάδα με καλή οργάνωση, υψηλές προσδοκίες και σπουδαίους παίκτες. Κάτι που μου επιβεβαίωσαν και συνάδελφοί μου από τη Σερβία που έχουν περάσει από τον σύλλογο.

Οι προσωπικές μου φιλοδοξίες είναι πάντα υψηλές. Στόχος είναι παιχνίδι με το παιχνίδι να δημιουργείται μία καλή ατμόσφαιρα, η οποία σε συνδυασμό με τις δυναμικές προπονήσεις θα φέρει αποτελέσματα που θα μιλούν από μόνα τους. Στο πλαίσιο αυτό ζητάω από τους παίκτες ειλικρίνεια και ετοιμότητα για σκληρή δουλειά, καθώς θεωρώ ότι οι στόχοι τους συγκλίνουν με τους δικούς μου.

Τέλος, ευχαριστώ τη Διοίκηση του συλλόγου που πίστεψε σε μένα και μου έδωσε αυτή την ευκαιρία. Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε”».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης