Σάλος έχει προκληθεί μετά την καταγγελία του γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Πάνου Παπανικολάου, σύμφωνα με την οποία υπάρχει οδηγία στο προσωπικό του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» ώστε να είναι σε επιφυλακή ενόψει του τελικού του Conference League, εξυπηρετώντας «κατά απόλυτη προτεραιότητα» τους «VIP» του «Μεγάλη Βρετάνια» και του «Grand Hyatt».

Ο κ. Παπανικολάου δημοσίευσε στο X (πρώην Twitter) έγγραφο που υπογράφει ο διοικητής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Αναστάσιος Γρηγορόπουλος, σχετικά, το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι κοινοί θνητοί χύμα για δεκάωρα στοιβαγμένοι σαν σαρδέλες στα ΤΕΠ του Ευαγγελισμού, του Νικαίας, του Γεννηματάς;», διερωτάται ο κ. Παπανικολάου.

Τι αναφέρει το έγγραφο

«Εν όψει της διεξαγωγής του τελικού του CONFERENCE CUP στην OPAP ARENA στις 29/05/2024, σας ενημερώνουμε ότι το Νοσοκομείο τίθεται σε 24ωρη ετοιμότητα κατά τις 28, 29, και 30/05/2024, για την αντιμετώπιση των VIP (διαπιστευμένων και φιλάθλων) που θα διαμένουν στα Ξενοδοχεία “Μεγάλη Βρετάνια”, “Grand Hyatt” και “Marriot Athens”.

Τα περιστατικά τα οποία θα προσέλθουν θα πρέπει να καταγράφονται σε ξεχωριστή λίστα στο Γραφείο Κινήσεως και θα έχουν απόλυτη προτεραιότητα στην εξέτασή τους και διεξαγωγή όλων των απαραίτητων εξετάσεων, εφόσον χρειαστεί.

Την όλη διαδικασία θα συντονίζει ο Αναπληρωτής Διοικητής κος Βεν. Μπατής».

Ηλιόπουλος: «Η πρόσβαση σε δομές υγείας είναι δικαίωμα και όχι VIP προνόμιο»

Ο Νάσος Ηλιόπουλος, της Νέας Αριστεράς, χαρακτηρίζει το έγγραφο ως «άλλη μια ντροπιαστική οδηγία» και δηλώνει πως «η πρόσβαση σε δομές υγείας είναι δικαίωμα και όχι VIP προνόμιο».

Συγκεκριμένα, ο κ. Ηλιόπουλος κοινοποίησε φωτογραφία του έγγραφου στο X, γράφοντας: «Η πρόσβαση σε δομές υγείας είναι δικαίωμα και όχι VIP προνόμιο. Τα νοσοκομεία είναι στο κόκκινο και η κυβέρνηση της ΝΔ έχει άγχος για τους VIP. Το συγκεκριμένο έγγραφο δείχνει ποιοι έχουν “απόλυτη προτεραιότητα” για την κυβερνητική πολιτική. Άλλη μία ντροπιαστική οδηγία».

Πέτρος Παππάς: Εγκληματική άσκηση της ιατρικής

Το έγγραφο σχολίασε και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Κιλκίς, Πέτρος Παππάς, κάνοντας λόγο για «ντροπιαστική απόφαση» και «εγκληματική άσκηση της ιατρικής»:

«Η ντροπιαστική απόφαση του Διοικητή του Ευαγγελισμού για να δίνεται προτεραιότητα στους VIP επισκέπτες, στον τελικό του Conference League, μπορεί να πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων!

Στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των νοσοκομείων, δε νοείται άλλη προτεραιότητα, πέραν του βαθμού του επείγοντος.

Προηγείται όποιος κινδυνεύει περισσότερο. Κάθε άλλη εντολή αγνοείται, γιατί αλλιώς μιλάμε για εγκληματική άσκηση της ιατρικής».

Τι απαντά ο πρωθυπουργός

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, το πρωί του Σαββάτου, 18 Μαΐου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αποκρίθηκε απευθυνόμενος στους επικριτές πως «αυτό γίνεται σε κάθε αγώνα γιατί αυτό ορίζει το πρωτόκολλο» και πως πρέπει να «βάλουμε ένα φρένο σε αυτή τη χώρα σε αυτόν τον άκρατο λαϊκισμό».

Όμως, κύριε πρωθυπουργέ και κύριοι του υπουργείου Υγείας, την προτεραιότητα την καθορίζει το είδος και η βαρύτητα του περιστατικού και όχι ο οποιοσδήποτε VIP ασθενής. Δηλαδή, θέλετε να μας πείτε ότι αν ένας έχει κόψει λίγο το χέρι του, θα έχει προτεραιότητα έναντι κάποιου ο οποίος αντιμετωπίζει καρδιακό ή άλλο βαρύ νόσημα; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης