Ο… κατήφορος του Παναθηναϊκού στη φετινή Super League δεν έχει τελειωμό… Η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον Ατρόμητο στη Λιβαδειά, στο ματς που έριξε την αυλαία της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, συμπληρώνοντας έτσι τρεις αγώνες μακριά από τις νίκες.

Το «τριφύλλι» προηγήθηκε στο 40′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τοτσέ, εντούτοις οι Περιστεριώτες πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας, χάρη στο γκολ του Ιγκλέσιας στο 76ο λεπτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, οι «πράσινοι» έφτασαν τους 3 βαθμούς και βρίσκονται στο -9 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς μετράει οκτώ βαθμούς και απέχει τέσσερις πόντους από το «ρετιρέ» της βαθμολογίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ματς διεξήχθη στη Λιβαδειά, λόγω της συναυλίας, που ήταν προγραμματισμένη για απόψε στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Ο αγώνας

Με αλλαγές τόσο, στην άμυνα όσο και στην επίθεση, παρέταξε την ομάδα του ο Ζεσουάλδο Φερέιρα στο σημερινό παιχνίδι, ελπίζοντας ότι το… φρεσκάρισμα στην ενδεκάδα θα βελτιώσει το αγωνιστικό προφίλ του «τριφυλλιού», που προερχόταν από τη… σφαλιάρα (ήττα με 3-0 σκορ) από τη Μάριμπορ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φευ… Η «εικόνα» των πράσινων δεν άλλαξε ούτε στη σημερινή αναμέτρηση, με αποτέλεσμα το συγκρότημα του Μπάγεβιτς να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αφήνοντας τους τυπικά γηπεδούχους σε παθητικό ρόλο.

Μάλιστα το «αστέρι» ευτύχησε να έχει σε πολύ καλή ημέρα τους Μπρίτο και Σουμπίνιο, που έκαναν άνω-κάτω την οπισθοφυλακή του Παναθηναϊκού, φτάνοντας σε αρκετές περιπτώσεις κοντά στο γκολ.

Ωστόσο ο Καρνέζης φώναξε «παρών» όσες φορές τον χρειάστηκε η ομάδα του, ενώ στο 24΄χρειάστηκε και την βοήθεια του Βύντρα, όταν ήταν εξουδετερωμένος και ο αμυντικός του «τριφυλλιού» πρόλαβε με τάκλιν και απομάκρυνε τη μπάλα, μετά το πλασέ του Μπρίτο.

Στον αντίποδα το «τριφύλλι» στο πρώτο μέρος ήταν ανύπαρκτο επιθετικά, δείχνοντας σε ακόμη ένα ματς την αδυναμία του στο να δημιουργήσει ευκαιρίες. Έτσι οι «πράσινοι» χρειάστηκαν μία απερίσκεπτη ενέργεια του Γιαννούλη, για να πάρουν το προβάδισμα.

Πιο συγκεκριμένα ο αμυντικός του Ατρομήτου «γκρέμισε» τον Φορναρόλι στη μικρή περιοχή στο 39΄κι έτσι ο διαιτητής της αναμέτρησης, Ηλίας Σπάθας διέταξε να στηθεί η μπάλα στην «άσπρη βούλα», καταλογίζοντας πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού.

Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Τοτσέ, ο οποίος νίκησε τον Ιτάνζ και έκανε το 1-0 για την ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Ίδιο ήταν το σκηνικό της αναμέτρησης και στο β΄ημίχρονο, με τον Παναθηναϊκό να έχει παθητικό ρόλο, όντας ανήμπορος να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Ατρόμητου και στον αντίποδα τους Περιστεριώτες να ασκούν ασφυκτικό πρέσινγκ για να φτάσουν στην ισοφάριση.

Στο 72’ ο Μπάγεβιτς ανακάτεψε την «τράπουλα», περνώντας στο 72’ τον Μπέλιτς αντί του Δημούτσου, βλέποντας τον παίκτη του λίγα λεπτά αργότερα να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο τέρμα που σημείωσε η ομάδα του.

Πιο συγκεκριμένα στο 76’ ο Σέρβος άσος έκλεψε τη μπάλα από τον Ζέκα μέσα στην περιοχή και γύρισε στον Ιγκλέσιας, ο οποίος από κοντά με δυνατό σουτ έφερε το ματς στα ίσα, κάνοντας το 1-1.

Αυτό το αποτέλεσμα παρέμεινε μέχρι το τέλος του παιχνιδιού με τον Παναθηναϊκό να δείχνει για ακόμα ένα ματς ότι… θέλει αλλά δεν μπορεί και τον Ατρόμητο να αποδεικνύει ότι έχει ανέβει επίπεδο, σε σχέση με την περυσινή σεζόν.

Το εύστοχο πέναλτι του Τοτσέ:

Το γκολ του Ιγκλέσιας:

Κίτρινες: Τοτσέ, Σπυρόπουλος, Ζέκα – Σουμπίνιο, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Βύντρα, Πίντο, Μπουμσόνγκ (65′ Βελάσκες), Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Μαρίνος (80′ Κουίνσι), Μαυρίας, Σισοκό, Φορναρόλι (58′ Ζέκα), Τοτσέ

Ατρόμητος (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Δημούτσος (72′ Μπέλιτς), Μπρίτο, Σουμπίνιο (80′ Καραμάνος), Επστάιν, Κούτσι (90’+3 Γκαρσία)
Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης