ΑΕΚ: Η καταγγελία κατά του Άρη

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 30 Απριλίου 2013, 16:35
ΑΕΚ: Η καταγγελία κατά του Άρη
Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν τη Μεγάλη Τρίτη τα έγγραφα της καταγγελίας που έκανε η ΠΑΕ ΑΕΚ κατά της ΠΑΕ Άρης προς το ΔΣ της ΕΠΟ και της Super League, με κοινοποίηση στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα και την Πειθαρχική Επιτροπή της διοργανώτριας.

Η καταγγελία της Ένωσης είναι εξασέλιδη και βασίζεται στο άρθρο 2 του καταστατικού της ΕΠΟ και το άρθρο 35 του ΚΑΠ, τα οποία απαγορεύουν σε κάθε περίπτωση την προσφυγή στα πολιτικά ή διοικητικά δικαστήρια.

Την αποκάλυψη των εγγράφων έκανε η ιστοσελίδα soccerplus.gr και στην καταγγελία της ΠΑΕ ΑΕΚ κατά της ΠΑΕ Άρης υποστηρίζεται ότι η δεύτερη «από τις 20/09/2012 έχει προσφύγει στο Πολυμελές πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης καταθέτοντας αίτηση υπαγωγής σε διαδικασία εξυγίανσης στην οποία έχει υποβάλλει και εις βάρος της απαιτήσεις πρώην ποδοσφαιριστών της που απορρέουν από τελεσίδικες και εκτελεστέες αποφάσεις των επιτροπών επίλυσης οικονομικών διαφορών της ΕΠΟ».

Η ΑΕΚ αναφέρει επίσης πως μέσω προσωρινών διαταγών ο Άρης έχει καταφέρει να «παγώσει» τις επιβολές ποινών εις βάρος του από το τακτικό διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ, κάτι που είναι ενάντια στους κανονισμούς ενώ η Ένωση καταγγέλλει ακόμα ότι οι Θεσσαλονικείς έχουν αποφύγει έτσι την επιβολή ποινών αφαίρεσης βαθμών και μηδενισμού, οι οποίες θα έπρεπε να έχουν ήδη αποφασιστεί από το τακτικό διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ.

Στην καταγγελία της ΑΕΚ αναφέρεται πως σε αντίστοιχη περίπτωση η Νίκη Βόλου είχε δεχθεί έγγραφο από την ΕΠΟ το οποίο την υποχρέωνε να ανακαλέσει την προσφυγή της στα πολιτικά δικαστήρια για να μην κινηθούν διαδικασίες αποβολής της από το πρωτάθλημα, ενώ παραθέτει και τις παρόμοιες περιπτώσεις των Τρικάλων τον Απρίλιο του 2011, της Προοδευτικής του 2007 και της Καλαμάτας το 2010, προς τις οπoίες η ΕΠΟ κινήθηκε με τον ίδιο τρόπο όπως με τη Νίκη Βόλου.

Αυτό που ζητάει η ΑΕΚ, στην καταγγελία την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ανδρέας Δημητρέλος, είναι να επιβληθούν στον Άρη οι ποινές του άρθρου 35. Αυτό σημαίνει πως οι Θεσσαλονικείς θα πρέπει να αποβληθούν από το πρωτάθλημα από την 4η αγωνιστική αφού η προσφυγή της ΠΑΕ Άρης έχει κατατεθεί στις 20/9/2012.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης
Φωτογραφίες:

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 30 Απριλίου 2013, 16:47