Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γουέιν Ρούνεϊ η Μάντσεστερ «απέδρασε» με τη νίκη από το «Τζουζέπε Μεάτσα», επικρατώντας με 3-2 της Μίλαν και πλέον έχει το «πάνω χέρι» για την πρόκρισή στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκουσόν βρέθηκε να χάνει μόλις στο 3’, μετά το γκολ του Ροναλντίνιο, ωστόσο με δύο τέρματα του Άγγλου διεθνούς στράικερ (66′, 74′) κι ένα του Πολ Σκόουλς (36’) κατάφερε να πάρει προβάδισμα με 3-1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μόνο που κατάφεραν οι «ροσονέρι» στη συνέχεια ήταν να μειώσουν σε 2-3 με γκολ του Ζέεντορφ στο 85’.

Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε ο αγώνας στο «Σαν Σίρο». Ο Ροναλντίνιο με μονοκόμματο σουτ μέσα από την περιοχή (η μπάλα βρήκε λίγο και στον Κάρικ) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Φαν ντερ Σαρ δίνοντας το προβάδισμα στη Μίλαν (1-0).

Οι «ροσονέρι» κυριάρχησαν στο γήπεδο και στα πρώτα 35 λεπτά είχαν άλλες δύο κλασικές ευκαιρίες με τους Αντονίνι και Χούντελααρ για να πετύχουν δεύτερο γκολ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κόντρα στη ροή του αγώνα, η μέτρια μέχρι το 36ο λεπτό Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφτασε στην ισοφάριση με ένα πάρα πολύ τυχερό γκολ του Σκόουλς. Από σέντρα του Έβανς, ο Άγγλος μέσος έπιασε…αέρα στο μονοκόμματο σουτ που επιχείρησε, αλλά η μπάλα βρήκε στο κάτω μέρος του αριστερού του ποδιού πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στη δεξιά γωνία του Ντίντα (1-1).

Η Μίλαν ήταν καλύτερη και στο β΄ μέρος. Έφτασε τρεις φορές κοντά στην επιτυχία στα πρώτα 15 λεπτά της επανάληψης, δύο με τον Πάτο και μία με το σουτ του Πίρλο που εξουδετέρωσε δύσκολα ο Φαν ντερ Σαρ. Ο γκολκίπερ των Άγγλων πραγματοποίησε νέα σπουδαία επέμβαση στο 60΄ σε σουτ του Ροναλντίνιο.

Σε μία χρονική περίοδο που οι γηπεδούχοι πίεζαν για το δεύτερο γκολ, αυτό ήρθε, αλλά από τους «μπέμπηδες». Από λάθος του Τιάγκο έξω από την περιοχή, ο Βαλένσια έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Ρούνεϊ σαν σε προπόνηση σηκώθηκε μέσα στην περιοχή της Μίλαν και με κεφαλιά έκανε το 1-2 στο 66΄.

Οκτώ λεπτά αργότερα μετά από σέντρα του Φλέτσερ στην «καρδιά» της ιταλικής άμυνας ο Ρούνεϊ βρέθηκε εντελώς αμαρκάριστος και με κεφαλιά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-3.

Στο 85΄ η αλλαγή του Λεονάρντο, Κλάρενς Ζέεντορφ, μείωσε σε 2-3 κι έδωσε κάποιες ελπίδες στους «ροσονέρι» ενόψει του δεύτερου αγώνα επί βρετανικού εδάφους.

Κίτρινες: Ροναλντίνιο – Ρούνεϊ, Κάρικ

Κόκκινες: Κάρικ (+90΄ δεύτερη κίτρινη, χάνει τη ρεβάνς)

Μίλαν (Λεονάρντο): Ντίντα, Πάτο, Χούντελααρ (77΄ Ιντσάγκι), Νέστα, Πίρλο, Αμπροσίνι, Μπονέρα, Μπέκαμ (70΄ Ζέεντορφ), Τιάγκο Σίλβα, Αντονίνι (38΄ Φαβάλι), Ροναλντίνιο

Μάντσεστερ Γ. (Αλεξ Φέργκιουσον): Φαν ντερ Σαρ, Εβρά, Φέρντιναντ, Ρούνεϊ, Παρκ, Κάρικ, Νάνι (65΄ Βαλένσια, Σκόουλς, Ράφαελ (+90΄ Μπράουν) , Εβανς, Φλέτσερ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης