Για τους παίκτες του Ολυμπιακού που δεν είχαν μέχρι τώρα πολύ χρόνο συμμετοχής μίλησε ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος κατέθεσε επίσης την άποψή του για τη Ρούμπιν Καζάν και τόνισε ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα έχουν εύκολο έργο.

Αρχικά ο Βάσκος μίλησε για τον αγώνα με τον Πιερικό στο Κύπελλο Ελλάδας: «Όλοι οι αγώνες αυτού του είδους είναι έτσι. Η γηπεδούχος ομάδα παίζει με τεράστιο κίνητρο και εμείς δεν έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε το παραμικρό λάθος. Αυτοί έπαιζαν μπροστά στο κοινό τους και περίμεναν εδώ και καιρό τους αγώνες του Κυπέλλου, είχαν προετοιμαστεί ψυχολογικά για ματς με μεγαλύτερο αντίπαλο. Από την πείρα που έχω, πάντα τέτοια παιχνίδια είναι δύσκολα και έχουν πολλά γκολ. Η ομάδα της πρώτης κατηγορίας είναι δύσκολο να έχει το ίδιο κίνητρο με μια ομάδα της δεύτερης κατηγορίας που μπαίνει δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Γι’ αυτό και είμαι ευχαριστημένος που κερδίσαμε τον Πιερικό και προκριθήκαμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τους παίκτες που αγωνίστηκαν, είπε: «Είμαι ικανοποιημένος από την απόδοση όλων. Είναι παίκτες που δεν πήραν πολύ χρόνο συμμετοχής ως τώρα, αλλά και άλλοι που είχαν παίξει αρκετά, όπως ο Αμπντούν, ο Ποτουρίδης, ο Μόνχε… Παίκτες που δεν είναι πάντα βασικοί, αλλά παίρνουν χρόνο. Προσπαθούμε να δίνουμε ευκαιρίες σε όλους και λίγο πολύ όσοι έχουν κληθεί να βοηθήσουν τα καταφέρνουν. Επίσης να αναφερθώ στον Σήφη Δασκαλάκη που έπαιξε το πρώτο του ματς. Ήταν δύσκολό για αυτόν, γιατί δεν είχε αγωνιστεί καθόλου, όμως ανταποκρίθηκε καλά. Επίσης, τα πήγε καλά και ο Παπάζογλου. Είναι παίκτες που πρέπει να τα δίνουν όλα και να βοηθάνε, όποτε τους ζητηθεί».

Όσο για την κλήρωση στο Europa League με τη Ρούμπιν Καζάν, σχολίασε: «Πολλοί λένε πως η κλήρωση που είχαμε στο Europa League είναι εύκολη και εμένα προσωπικά αυτό μου φαίνεται ανεξήγητο. Ο κόσμος εδώ στην Ελλάδα τα βλέπει όλα εύκολα. Ρουμπίν Καζαν; Έλα, είναι πολύ εύκολα, πολύ εύκολα. Έτσι δεν λέτε; Ξεχνάτε όμως ότι η Ρουμπίν Καζάν είναι ομάδα που έχει εμπειρία από Champions League. Πρέπει να έχουμε ως στόχο μας να περάσουμε στον επόμενο γύρο σε αυτές τις αναμετρήσεις με την Καζάν, αλλά θα είναι δύσκολο».

Κλείνοντας αναφέρθηκε στους στόχους του Ολυμπιακού: «Στόχος μας είναι, όπως πάντα, η κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και του Κυπέλλου επίσης. Το Κύπελλο είναι μια διοργάνωση την οποία θέλουμε να κερδίσουμε. Ξέρουμε ότι θα έχουμε πολλά μαζεμένα και δύσκολα παιχνίδια μπροστά μας, αν προχωρήσουμε σε όλες τις διοργανώσεις. Στο Κύπελλο θα περιμένουμε την κλήρωση τώρα, αλλά η κατάκτησή του είναι ένας από τους φετινούς μας στόχους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης