Διαβάστε τι δήλωσαν οι πρωταγωνιστές του τέταρτου «μικρού τελικού» της Α1 μπάσκετ των Ανδρών ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη, όπου ο «δικέφαλος» του Βορρά επικράτησε με 91-80 και ισοφάρισε σε 2-2 τη σειρά, ανακτώντας εκ νέου το πλεονέκτημα έδρας.

Λευτέρης Σούμποτιτς (προπονητής του Άρη): «Για να νικήσουμε, έπρεπε να έχουμε συγκέντρωση για 40 λεπτά. Ούτε στο πρώτο ημίχρονο, όταν προηγηθήκαμε με 11, δεν είχαμε την απαραίτητη συγκέντρωση, στην άμυνα. Δεχτήκαμε από όλες τις φάσεις καλάθι και δεχτήκαμε σχεδόν 50 πόντους. Έτσι δεν μπορείς να κερδίσεις. Είχαμε άγχος για πολλοστή φορά και δεν ξέρω γιατί. Μου είπαν ότι αυτό γίνεται από την αρχή της χρονιάς. Οι παίκτες δεν έχουν συνηθίσει την πίεση. Αυτό δεν είναι δικαιολογία. Κάναμε ατομικές προσπάθειες και μας έλειπε η συγκέντρωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παιχνίδι κρίθηκε στο 3ο και 4ο φάουλ του Μπάβτσιτς. Ο γιατρός μάς είπε ότι σχεδόν σίγουρα δεν θα παίξει ο Σλούκας στο 5ο. Είναι ένα τράβηγμα που έχει για δύο εβδομάδες, άρα φαίνεται ότι σήμερα τελείωσε. Οι παίκτες παίζουν, εμείς καθόμαστε στον πάγκο όπως είπε ο Σούλης. Από αυτούς εξαρτώνται όλα. Δεχτήκαμε 14 πόντους με τον ίδιο τρόπο. Δεν φταίνε οι ψηλοί που μαρκάρανε τον Γκερτσέφσκι αλλά όλη η ομάδα. Βάλαμε 50 στο ημίχρονο, αλλά δεχτήκαμε 42. Στο 5ο θα φανεί ποιοι είναι μάγκες. Αυτά τα ματς τα παίρνουν οι μάγκες. Πιστεύω ότι η ομάδα μου έχει αρκετούς τέτοιους παίκτες».

Κώστας Χαραλαμπίδης (παίκτης του Άρη): «Χάσαμε μία μεγάλη ευκαιρία μετά τη νίκη στο 3ο. Ωστόσο, κατά τη γνώμη μου, με τον τρόπο που παίξαμε στο 2ο δεν δικαιούμασταν να νικήσουμε. Ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε καλύτερα και πιο έξυπνα στο 2ο. Δεν αντιδράσαμε όπως έπρεπε. Δεν έχουμε να πούμε πολλά. Θα κριθούν όλα στο 5ο παιχνίδι. Έχουμε την εμπειρία και τη θέληση να αντεπεξέλθουμε. Έγιναν πολλά λάθη, θέλω όμως να δω το παιχνίδι για να δω τι κάναμε. Η ομάδα μας έχει την εμπειρία να παίξει πιο έξυπνα, όταν χρειάζεται, για να πάρει αυτό που θέλει.

Δεν πρέπει να σκεπτόμαστε το σερί στο τέλος, για να νικάμε αλλά να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις σε όλο το παιχνίδι και να φτάνουμε στις επιτυχίες. Όταν ξεφύγαμε με 10 πόντους, κάναμε λάθη κυρίως στην άμυνα, όμως καθ’ όλη τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου, αφού φάγαμε 49 πόντους, δεν τα πήγαμε καλά. Στα αποδυτήρια δεν είπαμε πολλά στο ημίχρονο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τρόπος που παίζαμε στο πρώτο ήταν αυτός που έπρεπε για να νικήσουμε αλλά τελείωσε το ματς. Θα πάμε εκεί για να νικήσουμε εμείς. Για τον κόσμο ίσως τον συνηθίσαμε σε κρύα ντους. Από τη μία κατάσταση στην άλλη σε λίγες μέρες. Του υπόσχομαι ότι θα πάμε να παλέψουμε για να ρεφάρουμε. Αυτά που ζήσαμε στην Πυλαία δεν είναι σωστό να τα ζούμε σε κανένα γήπεδο».

Σούλης Μαρκόπουλος (προπονητής του ΠΑΟΚ): «Συγχαρητήρια άντεξαν σε καυτή ατμόσφαιρα. Ο κόσμος του Άρη έδωσε παλμό στο παιχνίδι. Αυτή είναι η καλή εικόνα, η άσχημη είναι ότι έγινε στο δικό μας γήπεδο. Τα ΠΑΟΚ-Άρης είναι πολύ καλό γεγονός στη Θεσσαλονίκη. Τα τελευταία χρόνια δεν ξανάγινε. Τα κανάλια και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί δεν έκαναν αναφορές.

Ασχολούνταν με την Εθνική ποδοσφαίρου, τον Ναδάλ και τον Φέντερερ και οτιδήποτε άλλο. Φαίνεται ότι δεν ενδιαφέρει η σειρά και η τρίτη θέση τα κανάλια των Αθηνών. Παίξαμε πολύ καλά. Υπερέχουμε στα περισσότερα στατιστικά στοιχεία. Δεν τελείωσε τίποτα. Όλα παίχθηκαν στον πόντο, με εξαίρεση το σημερινό. Πολύ δύσκολο την Τετάρτη. Υπάρχει πολλή κούραση, ίσως οι δικοί μας δεν ήταν συνηθισμένοι. Θα τα δώσουμε όλα, για να φτάσουμε στη νίκη που θέλουμε. Πιστεύω ότι θα γίνει το ματς με κόσμο στην Πυλαία.

Ο παίκτης μέσα στο παιχνίδι από μία φάση μπορεί να δημιουργήσει αρνητικά ή θετικά συναισθήματα. Όταν είχαμε το προβάδισμα, οι παίκτες μου πίστεψαν ότι θα πάρουν το παιχνίδι. Ο Μαρκόπουλος μετά από 30 χρόνια δεν περνάει από εξετάσεις. Η δουλειά μου φαίνεται στο γήπεδο, με θετικά και αρνητικά στοιχεία. Οι παίκτες πρέπει να σταθούν στα πόδια τους δυνατοί. Αλλάζει η ψυχολογία. Δεν άλλαξε κάτι για τους παίκτες του Άρη. Αυτοί έβαλαν τα τρίποντα στο προηγούμενο και αυτοί τα έχασαν σήμερα.

Ξέρετε πόσες φορές ζήτησα ένα πλέι και έκαναν άλλο; Οι παίκτες τα καθορίζουν όλα. Εμείς δεν είχαμε βάλει στόχο την Ευρωλίγκα. Φτάσαμε εδώ και θα το διεκδικήσουμε. Μπορεί στο υποσυνείδητο ο ΠΑΟΚτσής να θέλει το πρωτάθλημα. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι εφικτό. Το θέμα είναι ποιος θα αντέξει την πίεση, ποιος θα κάνει τα λιγότερα λάθη. Αυτός θα επικρατήσει στο τέλος».

Μιχάλης Γιαννακίδης (παίκτης του ΠΑΟΚ): «Ήταν δύσκολο ματς, ερχόμασταν από ήττα μέσα στην έδρα μας. Έπρεπε να παλέψουμε παραπάνω από το 100%, το πιστεύαμε πολύ. Κάποιοι μας κατηγορούσαν όλες αυτές τις ημέρες μετά την ήττα. Ο κόουτς ήταν από τους λίγους που μας πίστεψαν, μας έδινε κουράγιο και εμείς, από την πλευρά μας, θέλαμε να παλέψουμε και να πάμε με τον Άρη σε πέμπτο ματς.

Μας κατηγορούσαν ότι δεν πίστευε κανείς ότι μπορούσαμε να έρθουμε εδώ και να κερδίσουμε τον Άρη. Η ατμόσφαιρα ήταν καλή, πετάχτηκαν κάποια αντικείμενα, όπως, όμως, και στην έδρα μας. Όσον αφορά την διαιτησία στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ καλή, στο πρώτο, βέβαια, ο Άρης βάρεσε περισσότερες βολές.

Όλοι οι παίκτες βάλαμε κάτω τον εγωισμό μας και θέλαμε να κερδίσουμε. Ο κόουτς μάς στήριξε παρά πολύ, παρά τα όσα προβλήματα, είναι αυτός που μας πιστεύει περισσότερο από όλους. Τα λόγια του κόουτς είναι αυτά που μας έφεραν σε αυτή τη θέση. Νικήσαμε και το ξεχνάμε. Να κοιτάξουμε τα λάθη για να φανούμε καλύτεροι στην έδρα μας και να μην κάνουμε τα λάθη του τρίτου αγώνα της σειράς. Οφείλουμε να παρουσιαστούμε καλύτεροι».

Διαβάστε επίσης:

Πολύ σκληρός για να… πεθάνει ο ΠΑΟΚ,
Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011, 21:24

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης