Με άδεια το χέρια έφυγε από το «Ανθή Καραγιάννη» η ΑΕΚ. Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Super League  ηττήθηκε με 2-1 από την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, την Καβάλα, η οποία συνεχίζει την ονειρεμένη πορεία της.

Οι «αργοναύτες» προηγήθηκαν στο σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι  του Ντομπρασίνοβιτς στο 54’ , η Ένωση ισοφάρισε με τον Γκέντσογλου στο 68’, ενώ το τελικό 2-1 διαμόρφωσε  στο 85’ ο νεαρός Γιάννου, χαρίζοντας το τρίποντο στους γηπεδούχους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΑΕΚ στα πρώτα λεπτά είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ως εκεί όμως. Κι αυτό γιατί απειλητική δεν κατάφερε να γίνει.

Για αυτό… ευθύνεται ο υπηρεσιακός τεχνικός της Καβάλας, Βαγγέλης Γούτης, που είχε «οχυρώσει» τη μεσαία του γραμμή, με αποτέλεσμα η Ένωση μην μπορεί να φτάσει στην εστία του Ιτάνζ.
 
Η πρώτη αξιόλογή στιγμή του αγώνα ανήκε στους «αργοναύτες». Στο 15’ ο Ορούμα, έπειτα από πάσα του Ρινκόν, ξεπέρασε και τον Σάχα από δύσκολη –πλάγια- θέση, ωστόσο το πλασέ του πέρασε άουτ.

Η ΑΕΚ μπορεί να είχε την φλύαρη υπεροχή ωστόσο την πρώτη της καλή φάση τη δημιουργήθηκε στο 34’ με τον Μπλάνκο, το πλασέ το οποίου ωστόσο δεν βρήκε στόχο.
 
Ο Αργεντινός φορ της Ένωσης, φλέρταρε με το γκολ και πέντε λεπτά αργότερα, ωστόσο υπολόγιζε χωρίς τον Ιτάνζ, ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πορτιέρο της Καβάλας μάλιστα στην εξέλιξη της φάσης έδειξε εκ νέου τα ρεφλέξ του, απομακρύνοντας τη δυνατή κεφαλιά του Μαϊστόροβιτς.
 
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο του «Ανθή Καραγιάννη» ωστόσο δεν κατάφεραν να απειλήσουν  τον Σάχα.
 
Όλα αυτά βέβαια έως το 55’, όταν τότε ο Τριτσώνης είδε παράβαση στο μαρκάρισμα του Καράμπελα στον Λάκη, (το ριπλέι βέβαια δεν τον δικαιώνει) καταλογίζοντας πέναλτι.

Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Ντομπρασίνοβιτς, ο οποίος από τα 11 βήματα νίκησε τον Σάχα, κάνοντας το 1-0.
 
Η  ΑΕΚ στη συνέχεια πέρασε στην αντεπίθεση, προκειμένου να καταφέρει να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης, το οποίο δεν άργησε να έρθει.

Στο 68’ ο 19χρονος αμυντικός της Ένωσης, Γκέντσογλου έπειτα από εκτέλεση κόρνερ έπιασε την κεφαλιά, η οποία κατέληξε στα δίχτυα του Ιτάνζ.

Η ομάδα του Μπάγεβιτς μετά την ισοφάριση αναθάρρησε, πίστεψε ότι μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι και στο 77’ λίγο έλειψε να το πετύχει.

Εντούτοις ο διαιτητής Τριτσώνης σταμάτησε τον Μπλάνκο που βρισκόταν μέσα στη μικρή περιοχή των γηπεδούχων, καταλογίζοντας λανθασμένα χέρι στην προσπάθεια του Αργεντινού φορ.

Η Ένωση είχε ακόμη δύο ευκαιρίες με τον Παυλή (80’) και Αραούχο (83’) που δε βρήκαν στόχο, ωστόσο η ομάδα του Γουτή ήταν αυτή που πέτυχε το γκολ.
 
Στο 85’ όταν μετά από ασίστ του Λάκη ο 19χρονος Γιάννου, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα πλάσαρε τον Σάχα στο 85΄ διαμορφώνοντας το τελικό 2-1. 
 

ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ: Ιτάνζ, Πετκάκης, Παβίσεβιτς, Θεοδωρέλλης, Φερέιρα, Ντομπρασίνοβιτς, Σιόντης, Μεντί (89’Καλάιτζιτς), Λάκης, Ορούμα (75’Ιωάννου, 79’Γιάννου), Ρινκόν.

ΑΕΚ: Σάχα, Καφές, Αραούχο, Μαϊστόροβιτς, Λεονάρντο (64’Παυλής), Μαντούκα, Γιάχιτς (67’Μάκος), Καράμπελας (72’Γεωργέας), Μπλάνκο, Σκόκο, Γκέντσογλου.  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης