Η Ομοσπονδία βόλεϊ με ανακοίνωση που εξέδωσε τοποθετήθηκε σχετικά με την επιστολή διαμαρτυρίας των αθλητριών της εθνικής ομάδας μπιτς βόλεϊ, Βίκυς Αρβανίτη και Μαρίας Τσιαρτσάνη.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της ΕΟΠΕ:

«Με αφορμή την επιστολή των αθλητριών της Εθνικής ομάδας του μπιτς βόλεϊ, Βίκυς Αρβανίτη και Μαρίας Τσιαρτσιάνη, ημέρα Μεγάλη Πέμπτη (της Σταυρώσεως) και προς αποκατάσταση της αλήθειας, επιθυμούμε να ανακοινώσουμε τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Α) Το Δ.Σ. της ΕΟΠΕ που ανέλαβε τη διοίκηση στις 31/07/2010 δεν πείραξε καθόλου τον τρόπο λειτουργίας της συγκεκριμένης Εθνικής ομάδας μπιτς βόλεϊ, επιθυμώντας να μην διαταράξει την προετοιμασία και δράση κατά τη διάρκεια του Ολυμπιακού κύκλου.

Β) Για το 2011 προϋπολογίστηκε για τις δραστηριότητες της ομάδας το ποσό των 70.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό της ΕΟΠΕ ύψους 3.000.000 ευρώ.

Από το ποσό των 70.000 ευρώ δαπανήθηκαν με παραστατικά περίπου 67.000 ευρώ και καταβλήθηκαν ήδη για τις ανάγκες της ομάδας 52.000 ευρώ (δηλαδή ποσοστό κοντά στο 80%), ενώ η Ομοσπονδία από τα 3.000.000 ευρώ του προϋπολογισμού της έλαβε το ποσό των 1.680.000 ευρώ (περίπου 60%). Επιπλέον, δαπανήθηκε για τις ανάγκες της Εθνικής το ποσό των 23.000 ευρώ, το οποίο προήλθε από την ΕΟΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε όλες τις συναντήσεις των αθλητριών με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας, έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι και το υπόλοιπο ποσό των περίπου 15.000 ευρώ (που προφανώς δεν είναι το μισό από τις 93.000 ευρώ, αλλά ούτε καν από τις 70.000 ευρώ), θα καταβληθεί μόλις η ΕΟΠΕ εισπράξει χρήματα από την τακτική επιχορήγηση του 2012.

Γ) Για το 2012 η ΕΟΠΕ στο πλαίσιο της αναγνώρισης και συμπαράστασης στις προσπάθειες των αθλητριών για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενέκρινε από τον τακτικό προϋπολογισμό το ποσό των 70.000 ευρώ, δηλαδή ακριβώς ίσο με το 2011, παρά το ότι πέραν της μη καταβολής ποσοστού 40% από τον προϋπολογισμό του 2011, ο προϋπολογισμός του 2012 είναι μειωμένος κατά 18% ( 2.500.000 ευρώ, αντί για 3.000.000 ευρώ).

Σημειώνεται ότι για το 2012 εισπράχθηκε ποσό περίπου 16.000 ευρώ από την ΕΟΕ, το οποίο έχει ήδη δαπανηθεί για τις ανάγκες της ομάδας για την τρέχουσα περίοδο.

Παρά το γεγονός δε, ότι μέχρι σήμερα η ΕΟΠΕ δεν έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ από την τακτική επιχορήγηση, παρά μόνο το ποσό που διατέθηκε για την Ολυμπιακή προετοιμασία από την ΕΟΕ, η Ομοσπονδία σεβόμενη την προσπάθεια της Εθνικής ομάδας, έχει ήδη καλύψει τις μετακινήσεις των αθλητριών για προετοιμασία στις ΗΠΑ (Λος Άντζελες) και για συμμετοχή σε αγώνες σε άλλες Ηπείρους ( Βραζιλία, Κίνα κ.α.).

Δ) Το χρονικό διάστημα 2010-2012 οι αθλήτριες βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τμήμα μπιτς βόλεϊ και την εκτελεστική επιτροπή του μπιτς βόλεϊ.

Η ΕΟΠΕ θεωρεί ότι η κίνηση των αθλητριών να «καταγγείλουν » την Ομοσπονδία για κάτι το οποίο τους έχει εξηγηθεί, αλλά έχει εξηγηθεί και δημοσίως σε όλο τον κόσμο, είναι τουλάχιστον ατυχής γιατί δεν θέλουμε να πιστέψουμε οτιδήποτε άλλο.

Λαμβανομένων υπόψη των συνθηκών τόσο των γενικότερων της ελληνικής οικονομίας, όσο και των ειδικότερων της ΕΟΠΕ, η Ομοσπονδία κατέβαλε, καταβάλλει και θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια στήριξης των αθλητριών δεσμευόμενη ότι θα ανταποκριθεί σε αυτά που έχει υποσχεθεί και θα τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες ανάλογα με τη ροή της χρηματοδότησης από την Πολιτεία.

Ευελπιστούμε ότι στο τέλος ο αγώνας των αθλητριών μας θα στεφθεί από επιτυχία και θα πανηγυρίσουμε όλοι μαζί την πρόκριση του ελληνικού μπιτς βόλεϊ σε μία ακόμη Ολυμπιάδα».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης