Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, είχε ο Πάνος Μπιτσαξής. Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της ΕΠΟ για τη γενική συνέλευση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, που αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας της ομοσπονδίας.

«Υπάρχει ένας άξονας συνεργασίας που θα οδηγήσει σε καλά αποτελέσματα» τόνισε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού και συνέχισε: «Είδαμε σε βάθος όλα τα θέματα, προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης, και διερευνήσαμε αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να μπουν τα πρωταθλήματα σε νέα βάση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Μπιτσαξής επεσήμανε ότι κυβέρνηση έχει θέσει μια ατζέντα με κυριότερα θέματα την εξάλειψη της βίας, τη φερεγγυότητα των πρωταθλημάτων, το τέλος των χαριστικών ρυθμίσεων και το σύστημα αδειοδότησης του παρελθόντος. Όσον αφορά στο σύστημα αδειοδότησης, είπε χαρακτηριστικά ότι «όπως καθετί το νέο, έχει τις ασθένειες της παιδικής ηλικίας».

Μάλιστα, έκανε ειδική αναφορά στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, τονίζοντας ότι θα ασκήσει άμεσα τα καθήκοντά της, προκειμένου να αποφανθεί για τα πιστοποιητικά συμμετοχής. Τέλος, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τα επεισόδια στον χθεσινό τελικό του μπάσκετ, είπε ότι «τα πλέι οφ, όπως γίνονται στο ΣΕΦ και στο ΟΑΚΑ, είναι μέρος της βίας στα γήπεδα. Πρέπει να υπάρξουν ρυθμίσεις ειδικής διαχείρισης».

Ο κ. Πιλάβιος, από την πλευρά του, τόνισε -μεταξύ άλλων- ότι θα έχει μέσα στην εβδομάδα και νέα συνεργασία με τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, καθώς και με όλους τους φορείς του ποδοσφαίρου, κόμματα και εκπροσώπους της FIFA και της UEFA. Αναφερόμενος, δε, στην σημερινή επίσκεψή του στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Κανελλόπουλο, για τις πλαστές φορολογικές ενημερότητες, ανέφερε ότι τον ενημέρωσε για αυτά τα θέματα, καθώς και για τις απειλές που δέχεται. Ύστερα από ερώτηση που του υποβλήθηκε σχετικά με την προσφυγή του ΟΦΗ στα πολιτικά δικαστήρια, δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης