Μία ημέρα μόλις απέμεινε για την έναρξη του 23ου τουρνουά «Ακρόπολις», του καθιερωμένου «ραντεβού» δηλαδή της Εθνικής μας πριν κάθε μεγάλη διοργάνωση.

Ο τεχνικός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Jonas Kazlauskas, στην σημερινή συνέντευξη Τύπου του για το εν λόγω τουρνουά, στο οποίο θα λάβουν μέρος εκτός από την ομάδα μας η Σερβία, η Ρωσία και η Λιθουανία, δήλωσε αισιόδοξος ότι η νέα γενιά του ελληνικού μπάσκετ θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού ξεκαθάρισε ότι στόχοι της ομάδας μας παραμένουν υψηλοί.

«Είναι πολύ καλό πριν από το Eurobasket να έχουμε ένα τόσο δυνατό τουρνουά, με πολύ ισχυρές ομάδες. Πολλές ομάδες δεν θα έχουν το καλύτερο δυνατό ρόστερ, αλλά αυτό συμβαίνει συχνά μετά από μία ολυμπιακή χρονιά. Το ίδιο ισχύει και για μας» τόνισε αρχικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός και πρόσθεσε:

«Απουσιάζουν σημαντικοί παίκτες που θα θέλαμε να είναι μαζί μας. Ωστόσο, υπάρχει μία νέα γενιά πολύ καλών και ταλαντούχων παικτών. Η ελληνική ομάδα στόχο της έχει να είναι πάντα πολύ ισχυρή και να διεκδικεί τις υψηλότερες θέσεις κάθε διοργάνωσης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Ανδρέας Μιαούλης (πρόεδρος ΕΟΚ): «Καλωσορίσατε στη χώρα μας. Σας ευχαριστούμε που δεχτήκαμε τη συμμετοχή σε αυτό το τουρνουά που έχει γίνει θεσμός και φέτος διεξάγεται με τρεις καταξιωμένες εθνικές ομάδες. Εύχομαι όλα να πάνε καλά».

David Blatt (προπονητής Ρωσίας): «Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι που εκπροσωπούμε τη Ρωσία σε αυτό το τουρνουά. Θα υπάρχουν πολλές αλλαγές σε όλες τις ομάδες, αλλά είναι η ώρα να έρθουν νέοι παίκτες στο προσκήνιο. Δεν είναι θέμα ποιος παίζει, αλλά πώς παίζει. Θα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός, αφού οι ομάδες του τουρνουά μπορούν να διεκδικήσουν μετάλλια και έχουν σπουδαίους προπονητές. Εμείς προχωρήσαμε σε πολλές αλλαγές και ελπίζουμε να αποδώσουμε όπως πρέπει την κατάλληλη στιγμή. Έχουμε αλλάξει πάνω από το 50% του ρόστερ μας, δεν έχουμε τον Kirilenko και τον Holden. Είναι πολύ δύσκολο να υπερασπιστείς τον τίτλο σου, ακόμη και με όλους τους παίκτες μας θα ήταν δύσκολο. Έχουμε όμως ένα φιλόδοξο γκρουπ παικτών με πολύ διάθεση και καλές αθλητικές ικανότητες. Μας λείπει η εμπειρία και η πολύ υψηλή ποιότητα, αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό».

Ramunas Butautas (προπονητής Λιθουανίας): «Χαιρόμαστε που συμμετέχουμε και πάλι στο τουρνουά αυτό. Θα αντιμετωπίσουμε πολύ δυνατές ομάδες, οι οποίες είναι από τα φαβορί για το Ευρωμπάσκετ. Εμείς δεν έχουμε στη διάθεση μας κάποιους σημαντικούς παίκτες, τον Jasikevicius, τον Kaukenas, τον Songaila και τον Siskauskas, αλλά έχουμε νέους παίκτες με φιλοδοξίες και ελπίζουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ και να διεκδικούμε τη νίκη σε κάθε ματς».

Dusan Ivkovic (προπονητής Σερβίας): «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στην Ελλάδα και ευχαριστώ την ΕΟΚ που μας κάλεσε να παίξουμε εδώ. Ούτε καν θυμάμαι πόσες φορές έχω πάρει μέρος στο αντίστοιχο τουρνουά. Πάντα η οργάνωση ήταν πολύ καλή και φέτος το τουρνουά αυτό θα βοηθήσει τις ομάδες να προετοιμαστούν καλύτερα. Είμαι δύο χρόνια στην ομάδα και στόχος μας είναι αν μπορούμε να φτιάξουμε μία δυνατή ομάδα που θα παίξει ρόλο στο Λονδίνο το 2012. Έχουμε αρκετά ταλέντα στη χώρα μας. Στην Πολωνία το έργο μας θα είναι δύσκολο και θα προσπαθήσουμε να προκριθούμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης. Είναι καλό που θα υπάρχουν στις ομάδες πολλά νέα πρόσωπα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης