Υφυπουργείο Αθλητισμού: Αποδεκτό το αίτημα Αυγενάκη για τα μέτρα στήριξης σε φορείς και αθλητές

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020, 17:34
Υφυπουργείο Αθλητισμού: Αποδεκτό το αίτημα Αυγενάκη για τα μέτρα στήριξης σε φορείς και αθλητές

Στους επιπλέον Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ), που εντάσσονται στα Μέτρα Στήριξης και ανακοινώθηκαν σήμερα, εντάσσεται και ο ΚΑΔ 9499, για τον οποίο είχε αιτηθεί, μεταξύ άλλων, στην επιστολή που απέστειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης προς τους αρμοδίους υπουργούς Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση, και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνι Γεωργιάδη.

Πρόκειται για φορείς που διαθέτουν την ειδική αθλητική αναγνώριση που προβλέπεται στο Ν. 2725/1999, τα δε ακαθάριστα έσοδά του ενεργού τους ΚΑΔ προέρχονται εξ ολοκλήρου ή στο μεγαλύτερο ποσοστό τους από αθλητική δραστηριότητα και έχουν συμμετάσχει συστηματικά τα τελευταία τουλάχιστον 3 χρόνια σε διοργανώσεις και πρωταθλήματα.

Οι φορείς αυτοί δεν είχαν συμπεριληφθεί στην πρώτη δέσμη των μέτρων στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, αλλά προστέθηκαν σήμερα στη σχετική λίστα.

Σε ό,τι αφορά τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, δεν θα συμπεριληφθούν όλοι, αλλά αυτοί που δεν δηλώνονται στην «ΕΡΓΑΝΗ» και παράλληλα θα εφαρμοστούν εισοδηματικά κριτήρια.

Έτσι, λοιπόν, σύμφωνα και με την επιστολή του υφυπουργού, μέτρα στήριξης εντάσσονται:

- Αθλητικά σωματεία, τα οποία δεν διαθέτουν, όπως ορίζεται στην από 11/03/2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α΄ 55), έναν από τους ΚΑΔ που αναφέρονται σε αυτήν (ειδικότερα τους ΚΑΔ 9312 και επόμενα), αλλά ενδεικτικά τον ΚΑΔ 94991600. Οι αθλητικοί αυτοί φορείς διαθέτουν την ειδική αθλητική αναγνώριση που προβλέπεται στο Ν. 2725/1999, τα δε ακαθάριστα έσοδά του ενεργού τους ΚΑΔ προέρχονται εξ ολοκλήρου ή στο μεγαλύτερο ποσοστό τους από αθλητική δραστηριότητα και έχουν συμμετάσχει συστηματικά τα τελευταία τουλάχιστον 3 χρόνια σε διοργανώσεις και πρωταθλήματα.

- Αθλητές που δραστηριοποιούνται στις επαγγελματικές κατηγορίες των ομαδικών αθλημάτων, οι οποίοι κατ’ εξαίρεση, σύμφωνα με τα λεγόμενα των SL1, SL2 και FL, δεν υποχρεούνται να δηλώνονται στην «ΕΡΓΑΝΗ» και στη μεγάλη τους πλειονότητα πλήττονται από τα παραπάνω μέτρα. Χαρακτηριστικά η επιστολή ανέφερε: «Σε κάθε περίπτωση, και εφόσον υπάρξει θετική ανταπόκριση από μέρους σας, ο προσδιορισμός των κριτηρίων υπαγωγής των δικαιούχων θα γίνει σε συνεργασία τόσο με τις Λίγκες όσο και με τους επαγγελματικούς συνδέσμους των αθλητών αυτών, με έμφαση στην επιλογή εισοδηματικών κριτηρίων».

- Αθλητές με αναπηρία, που όντας ερασιτέχνες αθλητές, κινδυνεύουν με μείωση ή πλήρη διακοπή των οδοιπορικών εξόδων που λαμβάνουν από τα σωματεία τους. «Στα μέτρα που μόλις χθες εξαγγέλθηκαν από την Κυβέρνηση, ιδίως ως προς τα άτομα με αναπηρία, πιστεύουμε ότι πρέπει να ενταχθούν και οι αθλητές μας αυτοί», τονίζεται στην επιστολή.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020, 17:38