Την αντίθεσή του με την απόφαση της FIFA, να αγωνίζεται στα προκριματικά του Μουντιάλ η κάτοχος της προηγούμενης διοργάνωσης, εξέφρασε ο Ίκερ Κασίγιας.

«Είναι μια παράξενη κατάσταση αυτή. Κάποιοι αποφάσισαν πως η κάτοχος του τίτλου δεν έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί αυτόματα τον τίτλο αυτό και θα πρέπει να περάσει από τη διαδικασία των προκριματικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μου φαίνεται χαζό, να μη δίνεις το δικαίωμα σε μια ομάδα να παλέψει με όσους θέλουν να την εκθρονίσουν», είπε αρχικά ο διεθνής γκολκίπερ της Ρεάλ για την Εθνική Ισπανίας, που μολονότι κατάκτησε το Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής το 2010, είναι αναγκασμένη να δώσει κι αυτή προκριματικούς αγώνες για να βρεθεί στα γήπεδα της Βραζιλίας το 2014.

Εν συνεχεία ο γκολκίπερ των «φούριας ρόχας» ανέφερε: «Πιθανότατα δεν θα μείνουμε απ’ έξω. Θα έμοιαζε… ανώμαλο να αποκλειστούμε, αν και η πιθανότητα αυτή υπάρχει, όσο μικρή και αν είναι.

Εξακολουθώ, όμως, να θεωρώ πως θα έπρεπε να περάσουμε χωρίς αγώνες στα τελικά. Το ίδιο θα έλεγα και αν πρωταθλητές ήταν άλλοι, δεν έχει να κάνει με μας η άποψη αυτή. Πρέπει να δίνεται στον πρωταθλητή η δυνατότητα να υπερασπίζεται τον τίτλο του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης