Την ήττα με 1-0 γνώρισε στην πρεμιέρα των ομίλων του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ ο Ολυμπιακός, ο οποίος παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων και έχασε με 1-0 από τη Γαλατάσαραϊ στο “Αλί Σαμί Γεν”.

Το κακό στήσιμο από τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος χρησιμοποίησε επτά αμυντικογενείς ποδοσφαιριστές στην αρχική ενδεκάδα, στέρησε από τους “ερυθρόλευκους” το επιθετικό παιχνίδι, με αποτέλεσμα η Γαλατά χωρίς να ιδρώσει να περάσει στην επίθεση. Σε μια στημένη φάση ο Χάρι Κιούελ δεν συγχώρησε και με κεφαλιά, χάρισε στους Τούρκους την πρώτη τους νίκη στη συγκεκριμένη φάση του θεσμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παιχνίδι κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα με χαρακτηριστικό το πρώτο 20λεπτο, όπου καμία ομάδα δεν μπόρεσε να κάνει κάποια αξιόλογη ευκαιρία. Με τη συμπλήρωση των πρώτων είκοσι λεπτών, η Γαλατάσαραϊ βγήκε στην επίθεση και έχασε σημαντική ευκαιρία να προηγηθεί, όταν ο Αρντά πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά στην περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Χάρι Κιούελ πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή και με σουτ δεν μπόρεσε να σημαδέψει στην εστία του Αντώνη Νικοπολίδη.

Στο 25’ ο Σαμπρί ανάγκασε τον τερματοφύλακα των “ερυθρόλευκων” να διώξει σε κόρνερ και στην εξέλιξη της φάσης οι Τούρκοι άνοιξαν το σκορ. Ο Λίνκολν εκτέλεσε το κόρνερ και ο Κιούελ με κεφαλιά, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και “έγραψε” το 1-0.

Ο Ολυμπιακός μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους ισορρόπησε το παιχνίδι και θα μπορούσε να ισοφαρίσει στο 39’, όταν δεν καταλογίστηκε υπέρ του πέναλτι σε ανατροπή του Ντιόγο μέσα στην περιοχή της Γαλατάσαραϊ. Στο 42’ ο Μπάρος βρέθηκε και πάλι μόνος του στην “ερυθρόλευκη” περιοχή, όμως η κεφαλιά που έπιασε, κατέληξε άουτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μεγαλύτερη ευκαιρία της Γαλατάσαραϊ να κάνει το 2-0 και να “καθαρίσει” το παιχνίδι χάθηκε στο 55ο λεπτό. Ο Αϊχάν μπήκε στην περιοχή πάσαρε στον Αρντά. Αυτός με τη σειρά του εξουδετέρωσε τον Νικοπολίδη και με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα πάνω στο σώμα του Τάσου Πάντου. Η μπάλα γύρισε στον Λίνκολν, ο οποίος εξ επαφής έστειλε την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι.

Το παιχνίδι στη συνέχεια “πάγωσε” με τις δύο ομάδες να περιορίζονται σε μάχες στο χώρο του κέντρου.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, βλέποντας ότι ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να αναπτυχθεί πέρασε τους Λέτο, Όσκαρ και Κοβάσεβιτς στην ενδεκάδα. Οι τρεις παίκτες συμμάζεψαν κατά πολύ την άσχημη αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού, δίνοντας άλλη οντότητα στην ομάδα.

Στο 85’ ο Μπελούτσι εκτέλεσε το φάουλ και ο Κοβάσεβιτς με κεφαλιά, έστειλε την μπάλα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Ντε Σάνκτις. Η Γαλατά απάντησε στην ευκαιρία του Ολυμπιακού στο 89’. Ο Σαμπανί Νοντά πλάσαρε τον Νικοπολίδη και ο Ντιντιέ Ντομί, άλλαξε πορεία στην μπάλα όσο χρειάζονταν για να μην καταλήξη στα δίχτυα, παραχωρώντας κόρνερ.

Η τελευταία ευκαιρία του Ολυμπιακού για να ισοφαρίσει χάθηκε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Ντιόγο πρόλαβε την έξοδο του Ντε Σάνκτις, αλλά η κεφαλιά του κατέληξε άουτ.

Κίτρινες κάρτες: Λίνκολν, Ασίκ, Αϊχάν  – Πατσατζόγλου, Άντζας, Γκαλέτι

Γαλατάσαραϊ (Μίκαελ Σκίμπε): Ντε Σάνκτις, Εμρέ Ασίκ, Σερβέτ, Χακάν, Μπαλτά, Αρντά, Αϊχάν (72’ Βολκάν), Λίνκολν, Κιούελ (86’ Μεχμέτ), Μπάρος (79’ Νοντά), Σαμπρί Σαρίογλου.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Παντος (58’ Λέτο), Αβρ. Παπαδόπουλος, Ζεβλάκοφ, Ντομί, Άντζας, Πατσατζόγλου (74’ Όσκαρ), Γκαλέτι (79’ Κοβάσεβιτς), Τοροσίδης, Μπελούτσι, Ντιόγο.

Ομάδα Βαθμοί Γκολ Αγώνες
Γαλατάσαραϊ

3

1-0

1

Μπενφίκα

1

1-1

1

Χέρτα

1

1-1

1

Μέταλιστ

0

0-0

0

Ολυμπιακός

0

0-1

1

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Ερνέστο Βαλβέρδε: “Ξεκινήσαμε καλά, σταθήκαμε αρκετά καλά μέχρι να δεχτούμε το γκολ. Στο πρώτο μέρος το ματς ήταν ισορροπημένο, δεν φαινόταν πως θα αλλάξει κάτι τόσο πολύ. Στο δεύτερο μέρος είχαμε σοβαρά προβλήματα δεν μπορούσαμε να περάσουμε τη μπάλα. Ξεφύγαμε από το παιχνίδι και είχαμε προβλήματα στην άμυνά μας τα οποία συνέβαλλαν στο να κάνει κάποιες ευκαιρίες η Γαλατάσαραϊ. Στο τέλος του αγώνα θα μπορούσαμε να είχαμε ισοφαρίσει με τις ψηλές μπαλιές. Έχουν παίκτες πολύ δυνατούς όπως οι Λίνκολν και Αρντά που μπορούν να κάνουν τη ζημιά. Αφού χάνεις τον πρώτο αγώνα ο δεύτερος αυτομάτως μετατρέπεται σε ματς “κλειδί” για την πρόκριση, καθώς σε αυτή τη διοργάνωση χρειάζονται δύο νίκες για να περάσουμε”.

Βασίλης Τοροσίδης: “Πήγαμε καλά στο πρώτο μέρος, προσπαθήσαμε να παίξουμε το παιχνίδι μας. Στο δεύτερο δεν μπορώ να εξηγήσω την πτώση μας, θα το συζητήσουμε ως ομάδα για να δούμε τη έφταιξε. Στην τελική πάσα δεν ήμασταν καλοί. Μετά το γκολ ανέβηκαν ψυχολογικά. Θα μπορούσαμε να είχαμε φύγει με την ισοπαλία αν πετυχαίναμε γκολ στις φάσεις του Κοβάσεβιτς και του Ντιόγο. Δεν πιέσαμε καθόλου τη Γαλατά, πρέπει να δούμε σε βίντεο τι έφταιξε ώστε να το διορθώσουμε μέσω της δουλειάς”.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης