O Μιχάλης Ζαμπίδης κατέκτησε την 155η νίκη του απέναντι στον Δανό πρωταθλητή, Rhassan Muhareb, το Σάββατο 31/1, στο πλαίσιο του τουρνουά που διοργανώθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, από τον Αθλητικό Σύλλογο «Μίνωας». Το κρητικό κοινό απόλαυσε ένα δυνατό αγώνα με εντυπωσιακά χτυπήματα.

Ο Iron Mike έκανε μια δυναμική εμφάνιση στο ρινγκ και οι φίλαθλοι που είχαν κατακλύσει από νωρίς το κλειστό γυμναστήριο των ΤΕΙ Ηρακλείου (χωρητικότητας 3.000 θέσεων) ξεσηκώθηκαν, ζητωκραυγάζοντας για τον Έλληνα Παγκόσμιο Πρωταθλητή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Muhareb είχε έρθει στην Ελλάδα αρκετά διαβασμένος, με σκοπό να καταφέρει να αντέξει και τους 3 γύρους απέναντι στον Ζαμπίδη, προσπαθώντας να καταστρέψει το παιχνίδι του. Παρόλα αυτά, ο Iron Mike ξεκίνησε τον αγώνα γεμάτος ενέργεια και ήταν καταιγιστικός, σφυροκοπώντας καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα τον αντίπαλό του, σκορπίζοντας απλόχερα θέαμα και αποζημιώνοντας το πολύ θερμό κοινό.

Η απονομή του τίτλου έγινε από τον πρώην υπουργό, κο Γεράσιμο Γιακουμάτο, ο οποίος και ταξίδεψε μέχρι την Κρήτη για να παρακολουθήσει για μια ακόμα φορά τις προσπάθειες του Μιχάλη Ζαμπίδη. Πολλοί ήταν επίσης οι φίλοι του αθλητή από την Αθήνα που επισκέφτηκαν την Κρήτη για να θαυμάσουν τον αθλητή να αγωνίζεται και ο οποίος έδειξε να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, ενόψει των επόμενων αγωνιστικών του δραστηριοτήτων.

Μετά το τέλος της διοργάνωσης, τα αποδυτήρια κατακλύστηκαν από κόσμο όλων των ηλικιών που ήθελαν να δουν από κοντά τον Έλληνα Παγκόσμιο Πρωταθλητή και να φωτογραφηθούν μαζί του. Ο Μιχάλης Ζαμπίδης, με ένα πλατύ χαμόγελο δε σταμάτησε να υπογράφει αυτόγραφα, απολαμβάνοντας την αγάπη των κατοίκων της Κρήτης. Ξεχωριστές ευχαριστίες επεφύλαξε ο Έλληνας πρωταθλητής προς τον διοργανωτή κο Αντρέα Γιαννακόπουλο για την πολύ όμορφη διοργάνωση και φιλοξενία, καθώς και προς όλο το κοινό της Κρήτης. Για τον αγώνα συγκεκριμένα δήλωσε: «Ο Muhareb ήταν διαβασμένος και ανορθόδοξος παίκτης. Υπήρχαν κάποιες δυσκολίες στην έκβαση του παιχνιδιού, οι οποίες όμως ξεπεράστηκαν επιτυχώς και ήρθε το θετικό αποτέλεσμα.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης