«Κόκκινο» από τον Μπιτσαξή για το Αγρίνιο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011, 19:40
«Κόκκινο» από τον Μπιτσαξή για το Αγρίνιο

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής με επιστολή του προς την Αστυνομία και την ΔΕΑΒ ζήτησε να μην επιτραπεί η οργανωμένη μετακίνηση οπαδών του Παναθηναϊκού στο Αγρίνιο για την επερχόμενη αναμέτρηση της Super League με τον Παναιτωλικό (4/1).

O κ. Μπιτσαξής προχώρησε αυτήν την κίνηση με αφορμή τα όσα συνέβησαν στην Κατερίνη και στον αγώνα του Κυπέλλου μεταξύ της ΑΕ Ποντίων και της Skoda Ξάνθη (επιχείρηση επίθεσης από κουκουλοφόρους στον διαιτητή Καλόπουλο), όπως άλλωστε επισημαίνεται από τον γγΑ στην επιστολή του.

Αναλυτικά η επιστολή του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού:

«Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής, μετά τα επεισόδια που έγιναν στο Εθνικό Στάδιο Κατερίνης κατά τον ποδοσφαιρικό αγώνα ΑΕ Ποντίων - ΠΑΕ Sκoda Ξάνθη, απέστειλε προς την Ελληνική Αστυνομία και την ΔΕΑΒ το ακόλουθο έγγραφο.

Στις 20/12/2011 τριάντα "οπαδοί" του Παναθηναϊκού, προφανώς μετακινούμενοι από τον ποδοσφαιρικό αγώνα Αγροτικού Αστέρα – Παναθηναϊκού, εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο του Εθνικού Σταδίου Κατερίνης κατά την διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα Κυπέλλου μεταξύ των ομάδων Α.Ε. Ποντίων ΠΑΕ Sκoda Ξάνθη φορώντας κράνη, κουκούλες και μάσκες, κρατώντας στα χέρια ξύλινα ρόπαλα και σπρέι, με εμφανή στόχο τον διαιτητή της αναμέτρησης.

Στα οχήματα που τους μετέφεραν, βρέθηκαν αντικείμενα πρόσφορα για την διάπραξη εγκλημάτων βίας στα γήπεδα, ανεξάρτητα από τον νομικό χαρακτηρισμό, που προσιδιάζει στην κατοχή των αντικειμένων αυτών. Η μελέτη του περιστατικού αυτού καταδεικνύει, χωρίς ανάγκη ειδικής επιχειρηματολογίας, ότι οι δράστες κινήθηκαν οργανωμένα, με συναπόφαση να προκαλέσουν επεισόδια.

Η εγκληματική αυτή ενέργεια και το γεγονός, ότι επιχείρησαν να διαταράξουν αθλητική συνάντηση άσχετη με την οπαδική τους προτίμηση, ιδιοποιούμενοι αυτογνωμόνως ρόλο "τιμωρού" συγκεκριμένου διαιτητή, είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα από κάθε άποψη.

Εν όψει των παραπάνω γεγονότων εκτιμώ ότι πρέπει να απαγορευθεί η οργανωμένη μετακίνηση και η διάθεση εισιτηρίων σύμφωνα με το άρθρο 41 Γ παρ. 4 και το άρθρο 41 Δ παρ. 6 του Ν2725/99 στους οπαδούς του Παναθηναϊκού στον ποδοσφαιρικό αγώνα Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League, που πρόκειται να διεξαχθεί στο Αγρίνιο στις 4 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 17.15. Η απαγόρευση έχει ως πρόδηλη βάση την ανάγκη διαφύλαξης της δημόσιας τάξης.

Παρακαλώ, να εκφράσετε την γνώμη σας για το παραπάνω θέμα, σύμφωνα με το άρθρο 41 Δ παράγραφος 4 του Ν2725/99».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011, 20:14