Ο Αντόνιο Κόντε είναι ένας άνθρωπος που δεν μασά τα λόγια του. Δεν μπαίνει σε καλούπια. Όχι όμως με αλαζονικό τρόπο. Αυτή η ευθύτητα που έχει, βγαίνει προς τα έξω λόγω των αυστηρών ορίων που βάζει, πρώτα στον εαυτό του και μετά στους συνεργάτες του. Έτσι έκανε και μετά την κατάκτηση του  πρωταθλήματος από την Ίντερ. Να σημειωθεί, ότι και για τη νέα Serie A, σύντομα θα δείτε ποιo είναι το φαβορί στις αποδόσεις που θα βγάλει η Interwetten!

Πάμε όμως, στον Αντόνιο Κόντε και τη νέα ιστορία του…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πορεία του Κόντε στους πάγκους

Αφού έκανε το αγροτικό του σε Αρέτσο, Μπάρι, Αταλάντα και Σιένα, πήρε τη Γιουβέντους στην ανυποληψία της δεύτερης εθνικής και των σκανδάλων, την ανέβασε στα μεγάλα σαλόνια, την έκανε ξανά αυτοκράτειρα εντός συνόρων και με υπόληψη στην Ευρώπη. Την παρέδωσε τον Αλέγκρι για τη συνέχεια. Πέρασε από τον πάγκο της εθνικής Ιταλίας πριν πάει στο Λονδίνο για να κατακτήσει στην πρώτη του χρονιά στην Πρέμιερ Λιγκ τον τίτλο. Καθόλου εύκολο επίτευγμα. Δεν τα βρήκε με τον Αμπράμοβιτς για μεγάλο διάστημα και αποχώρησε. Ως επιτυχημένος φυσικά. Και μετά ήρθε η ώρα της Ίντερ. Το 2020 την πάει μέχρι τον τελικό του Γιουρόπα και το χάνει από τη Σεβίλλη. Και φέτος ήρθε η αποθέωση. Μαζί του η Ίντερ, μία ομάδα από τις πιο λούζερ ανάμεσα στις μεγάλες ευρωπαϊκές, παίρνει τον τίτλο, σπάει την παντοκρατορία της Γιουβέντους, με μεγάλη άνεση. Πρώτο πρωτάθλημα μετά από 11 χρόνια, δεν είναι και κάτι μικρό. Το αντίθετο μάλιστα, είναι σπουδαίο επίτευγμα.

Η επένδυση της επιτυχίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κόντε έχει κάθε λόγο να αισθάνεται δικαιωμένος για τη φετινή δουλειά του στην Ίντερ. Έβγαλε παίκτες, εξέλιξε κάποιους ήδη φτασμένους, ο τίτλος ήρθε πανηγυρικά. Τι άλλο να κάνει; Πολλά, θέλει ακόμη περισσότερα. Θέλει να επενδύσει σε αυτήν την επιτυχία. Ή για να είμαστε πιο ακριβείς, αυτό ήθελε. Δυστυχώς όμως, πρώτα για την Ίντερ και μετά για τον ίδιο, αυτό δεν θα γίνει.

Η διαφωνία με τους Κινέζους

Ο Κόντε, όπως γράψαμε και στον πρόλογο δεν μασάει τα λόγια του. Ούτε κάνει έκπτωση στις φιλοδοξίες του. Ήθελε να δει την Ίντερ να ενισχύεται, ώστε να μπορέσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του πρωταθλητή και να κάνει μία αξιόλογη πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ήταν ξεκάθαρος, ήξερε πολύ καλά τι ήθελε και το ζήτηση από τη διοίκηση των Κινέζων επενδυτών που έχουν αγορά την Ίντερ. Αντί αυτού όμως, δεν άκουσε απλά ότι δεν θα ενισχυθεί η ομάδα, αλλά και ότι πρέπει να γίνουν πωλήσεις τουλάχιστον 80.000.000 ευρώ, ώστε να βελτιωθούν τα οικονομικά του συλλόγου τα οποία δεν είναι καθόλου καλά.

Η ώρα της αποχώρησης και ο νέος προορισμός

Δεν ήθελε και πολύ ο Κόντε. Δεν κάθισε πάνω σε ένα συμβόλαιο 13 εκατομμυρίων ευρώ που είχε για τη νέα χρονιά. Χαιρέτησε το Μιλάνο και ψάχνει ήδη τον νέο σταθμό της καριέρας του. Κι εδώ δεν κάνει εκπτώσεις. Στο ενδιαφέρον της Ρεάλ έθεσε ο ίδιος χρονικό περιθώριο μέχρι πότε θέλει την απάντηση και η πάντα «υπεροπτική» διοίκηση της βασίλισσας, προτίμησε τον πιο ήπιο Αντσελότι αντί του Κόντε. Τη στιγμή που γράφονται αυτές εδώ οι γραμμές είναι κοντά στο Λονδίνο και την Τότεναμ. Έχει καταφέρει μάλιστα να διχάσει τον κόσμο των σπερς, απέναντι στον αγαπημένο τους Ποτσετίνο. Κι αυτό λέει πολλά. Όπως είπε και ο πρώην σταρ της Τότεναμ και παίκτης του Κόντε αυτή τη χρονιά «με τον Κόντε έμαθα πως να είμαι νικητής». Δήλωση με πολλούς αποδέκτες και αποθεωτική για τον Κόντε.

Η απόλυτη αναγνώριση

Θα κλείσουμε για τον Αντόνιο Κόντε με τις δηλώσεις του Βέλγου στράικερ Λουκάκου. Με τον Κόντε στον πάγκο, ο θηριώδης σέντερ φορ έκανε την καλύτερη χρονιά της καριέρας του. Έχει εκτοξεύσει το κασέ του. Και μόλις ανακοινώθηκε ότι ο Κόντε φεύγει από το Μιλάνο δήλωσε: «Ευχαριστώ Αντόνιο. Με άλλαξες ως παίκτη και με έκανες πιο δυνατό … και κερδίσαμε μαζί! Χαίρομαι που σε είχα προπονητή. Θα πάρω τις αρχές σου για το υπόλοιπο της καριέρας μου. Σου χρωστάω πολλά.» Κάθε άλλο σχόλιο είναι περιττό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης