Ποδόσφαιρο – Βία σημειώσατε… 2! Για άλλη μια φορά η βία στα γήπεδα ήταν νικήτρια στα ελληνικά γήπεδα. Στα σημερινά παιχνίδια της Σούπερ Λιγκ τα γήπεδα έγιναν… γυαλιά – καρφιά από τους ανεγκέφαλους οπαδούς των ομάδων. Επεισόδια έλαβαν χώρα στο «Ανθή Καραγιάννη» στο παιχνίδι Καβάλα – Ολυμπιακός, στους «Ζωσιμάδες» στο ματς του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Άρης, αλλά και στο Περιστέρι στην αναμέτρηση Ατρόμητος – Λάρισα.

Σε αρένα  μετατράπηκε το «Ανθή Καραγιάννη». Στο ημίχρονο της αναμέτρησης της Καβάλας με τον Ολυμπιακό, οι οπαδοί των «ερυθρόλευκων» μπήκαν στο γήπεδο και συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ, ενώ το ίδιο σκηνικό υπήρχε και στις εξέδρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι την ώρα των επεισοδίων στο γήπεδο προθερμαίνονταν οι παίκτες των δύο ομάδων, ενώ στην κυριολεξία δίπλα τους οι οπαδοί με την αστυνομία έπαιζαν… κυνηγητό.

Εν τω μεταξύ, κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι και ο Γιάννης Παπαδόπουλος του Ολυμπιακού, ο οποίος δέχτηκε αντικείμενο από την κερκίδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εικόνα όμως είχε… χαλάσει πολύ πιο πριν. Περίπου 1,5 ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα, οι οπαδοί των δύο ομάδων κατέβηκαν από τις εξέδρες και αντάλλαξαν φωτοβολίδες και καθίσματα, ενώ η αστυνομία ήταν απούσα.

Μετά από 20 ολόκληρα λεπτά, μια διμοιρία των ΜΑΤ εμφανίστηκε στο γήπεδο και τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν, έστω και… προσωρινά.

Νωρίτερα, επεισόδια εκτυλίχθηκαν και στους δρόμους της πόλης της Καβάλας, πριν φτάσει ο κύριος όγκος των 7.000 φίλων του Ολυμπιακού, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν και υπεράριθμος.

Ξύλο και στα Γιάννενα!

Τα επεισόδια δεν ήταν σε… αποκλειστικότητα στην Καβάλα. Ανάλογες σκηνές διαδραματίστηκαν και στα Γιάννενα, στο παιχνίδι ανάμεσα στον ΠΑΣ και τον Άρη. Στο 51’, μετά το γκολ του Ναφτί που έδωσε τη νίκη στους «κίτρινους», οι οπαδοί του Άρη έσπασαν την πόρτα της θύρας και μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο.

Από την άλλη, το ίδιο έκαναν και οι οπαδοί των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα να σημειωθούν συμπλοκές μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Οι παίκτες των δύο ομάδων προσπάθησαν να ηρεμήσουν τους οπαδούς και να βάλουν τέλος στις συμπλοκές.

Τελικά, λόγω των ανεγκέφαλων, η αναμέτρηση διακόπηκε για λίγα λεπτά, με τον διαιτητή να αποχωρεί για τα αποδυτήρια, μαζί με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων.

Ένταση στο Περιστέρι

Επεισόδια, αλλά ευτυχώς μικρής έκτασης, σημειώθηκαν και στο Περιστέρι. Μετά το παιχνίδι του Ατρόμητου με τη Λάρισα, οι οπαδοί της ΑΕΛ ξήλωσαν αρκετά από τα καθίσματα της κερκίδας και τα πετούσαν στον αγωνιστικό χώρο.

Η αστυνομία παρενέβη γρήγορα και έδωσε τέλος στην ένταση, προτού γίνουν πιο σοβαρά τα πράγματα.

Επεισόδια όμως σημειώθηκαν και μετά το τέλος του αγώνα του Καρλοβασίου με τον Φωστήρα (3-4 υπέρ των φιλοξενούμενων), όταν μετά το σφύριγμα της λήξης οπαδοί των γηπεδούχων επιτέθηκαν στην αποστολή της ομάδας του Ταύρου.

Διαβάστε επίσης:

Ένταση και επεισόδια στο «Ανθή Καραγιάννη»
, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2010, 17:50

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης