Ζωντανή στη μάχη για την απευθείας πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ της Βραζιλίας παρέμεινε η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος πέρασε νικηφόρα την Παρασκευή από το Βίλνιους, επικρατώντας με 1-0 σκορ της Λιθουανίας, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του εβδόμου ομίλου των προκριματικών, κι έτσι συνεχίζει ακάθεκτη την καταδίωξη της πρωτοπόρου, Βοσνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έφτασε τους 13 βαθμούς και φιγουράρει στη δεύτερη θέση του ομίλου του, με τρεις βαθμούς λιγότερους από τους Βόσνιους, που νωρίτερα συνέτριψαν με 5-0 εκτός έδρας τη Λετονία.

Το γκολ που έκρινε το ματς και χάρισε το πολύτιμο «τρίποντο» στη «γαλανόλευκη», το σημείωσε ο Χριστοδουλόπουλος στο 20ο λεπτό με κεφαλιά. Aξίζει να σημειωθεί ότι ο Σαλπιγγίδης είχε δοκάρι στο 89′.

O αγώνας

Χωρίς να πιάσει καλή απόδοση στα πρώτα 45 λεπτά η εθνική ομάδα κατάφερε να πετύχει ένα γκολ και να μπει προηγούμενη στ’ αποδυτήρια. Από σέντρα του Χολέμπας στο 20ο λεπτό, ο Χριστοδουλόπουλος με καρφωτή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι άνοιξε το σκορ για τη «γαλανόλευκη» (0-1).

Οι Λιθουανοί μετά το γκολ προσπάθησαν να βγουν στην επίθεση κι απείλησαν στο 24΄ με τον Πάνκα. Το δυνατό σουτ που επιχείρησε από μακρινή απόσταση βρήκε σε σώμα αμυντικού, η μπάλα άλλαξε πορεία, αλλά ο Καρνέζης δεν αιφνιδιάστηκε κι απομάκρυνε σε κόρνερ. Το ημίχρονο έκλεισε χωρίς άλλες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μία μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα. Από τη σέντρα του Καραγκούνη στο 49΄ ο Γκέκας βρέθηκε μόνος του στην «καρδιά» της άμυνας των Λιθουανών, αλλά η κεφαλιά που έπιασε βρήκε το Ζούμπας στη σωστή θέση.

Σωστά στημένη στον αγωνιστικό χώρο η εθνική δεν κινδύνευσε ούτε μία φορά στην επανάληψη, ενώ στο 89΄ το βολέ του Σαλπιγγίδη τράνταξε το δοκάρι του Ζούμπας.

Γκολ: 20′ Χριστοδουλόπουλος

Κίτρινες: Τσεσνάουσκις – Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης

Κόκκινες:

Λιθουανία (Ζάμπα Λάζλο): Ζούμπας, Στανκεβίτσιους, Κιγιάνσκας, Μικούκις, Βορόμπσκι, Μικουλίνας (73΄ Ζούλπα), Εντ. Τσεσνάουσκις, Πάνκα, Καλόνας, Ιβασκεβίτσιους (86΄ Ελιόσιους), Ματουλεβίτσιους (86΄ Ντ. Τσεσνάουσκις)

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Χολέμπας (46΄ Τζαβέλλας), Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Μανιάτης, Καραγκούνης, Κατσουράνης (85΄ Τζιόλης), Σαμαράς, Γκέκας (64΄ Σαλπιγγίδης), Χριστοδουλόπουλος.

(Το γκολ του Χριστοδουλόπουλου)

Τα σημερινά αποτελέσματα

Λετονία-Βοσνία 0-5
(48’ Λούλιτς, 53’ Ιμπίσεβιτς, 63’ Μεντούνιανιν, 80’ Πιάνιτς, 82’ Τζέκο)

Λιχτενστάιν-Σλοβακία 1-1
(13’ Μπούχελ – 73’ Ντούριτσα)

Λιθουανία-Ελλάδα 0-1
(20’ Χριστοδουλόπουλος)

Η βαθμολογία (5 αγ.)

Βοσνία 16 (23-3)
Ελλάδα 13 (7-4)
Σλοβακία 9 (7-5)
Λιθουανία 5 (4-8)
Λετονία 4 (6-14)
Λιχτενστάιν 2 (3-16)

Η επόμενη αγωνιστική (6/9)

Λετονία-Λιθουανία
Βοσνία-Σλοβακία
Λιχτενστάιν-Ελλάδα

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης