Τον Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ και τους παίκτες της Μίλαν κατηγόρησε ευθέως ο δήμαρχος της περιοχής από την οποία προέρχεται η Προ Πάτρια, για τη διακοπή του σημερινού φιλικού αγώνα των δύο ομάδων.

Οι «ροσονέρι» αποχώρησαν από τον αγωνιστικό χώρο μόλις στο 25ο λεπτό, μετά τα συνθήματα ρατσιστικού περιεχομένου που ακούστηκαν από μερίδα οπαδών των γηπεδούχων εναντίον του άσου των Μιλανέζων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άπαντες στην Ιταλία έσπευσαν να στηρίξουν τον Μπόατενγκ, εντούτοις ο Τζίτζι Φαριόλι με δηλώσεις του υποστήριξε ότι για ότι συνέβη στο ματς έβαλαν το… χεράκι τους ο Γκανέζος και οι υπόλοιποι παίκτες του Αλέγκρι.
«Ήταν λάθος κάποιων ηλίθιων στις εξέδρες αλλά ήταν λάθος και κάποιων επαγγελματιών που δεν ξέρουν πώς να κάνουν τη δουλειά τους. Αναφέρομαι στον διαιτητή και κάποιους παίκτες της Μίλαν.

Αν ως επαγγελματίες έκαναν κανονικά τη δουλειά τους τότε δε θα γίνονταν όσα έγιναν και δε θα καταστρεφόταν ένα γιορτινό απόγευμα.

Ο Μπόατενγκ κλώτσησε την μπάλα με 200 χλμ την ώρα προς έναν οπαδό στις εξέδρες… Είναι συμπεριφορά αυτή; Αν αυτό το έκανε σε οποιοδήποτε γήπεδο της Serie A θα είχε δει την κόκκινη κάρτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, αν του είχαν συμπεριφερθεί σε οποιοδήποτε άλλο γήπεδο όπως εδώ, δε θα αντιδρούσε έτσι και δε θα έφευγε η Μίλαν από το γήπεδο. Μόνο εδώ έγινε αυτό», είπε σε έξαλλη κατάσταση ο Φαριόλι.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι ο Φαριόλι έχει εκλεγεί δήμαρχος με την υποστήριξη της Lega Nord -κόμμα που αντιτίθεται στους μετανάστες και επιθυμεί να διαχωριστεί ο πλούσιος βορράς από τον φτωχό νότο- αλλά και με τη στήριξη του Popolo della Liberta, κόμμα του… Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Διαβάστε επίσης:

Αποχώρησαν από το γήπεδο οι παίκτες της Μίλαν λόγω… ρατσισμού,
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2013, 17:03

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης