Το βραβείο του καλύτερου προπονητή για το 2012 παρέλαβε ο Ζοσέ Μουρίνιο στην εκδήλωση «Globe Soccer Award», που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι.

Ο Πορτογάλος τεχνικός δήλωσε ότι κοιμάται καλά τα βράδια και σκέφτεται μόνο την προπόνηση της επόμενης μέρας με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ αναρωτήθηκε γιατί ο Κασίγιας θεωρείται «μνημείο», τονίζοντας ότι πάνω από όλα είναι η ομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρχικά μίλησε για τον Τύπο και την πίεση που του ασκείται: «Ειλικρινά κοιμάμαι πολύ καλά τα βράδια και αισθάνομαι καλά γι’ αυτά που κάνω και αυτό που είμαι. Ο κόσμος του Τύπου και της επικοινωνίας είναι πολύ δύσκολος, επειδή χρειάζεται να κερδίζουν συνέχεια, άσχετα με ό,τι κάνουμε εμείς. Μπορεί να κερδίσουμε ένα ματς, αλλά αυτοί πάντα ψάχνουν κάτι άλλο. Γι’ αυτόν τον λόγο επιλέγουν ένα μονοπάτι που δεν είναι το σωστό. Διαχρονικά, το ψέμα του Τύπου ήταν μεγάλο πρόβλημα. Σήμερα, το πρόβλημα υπάρχει αν δεν πουλάς. Οι προπονητές πρέπει να ζούμε με πολλά ψέματα και αυτό δεν είναι εύκολο».

«Την προηγούμενη βδομάδα ήταν δύσκολα, καθώς χάσαμε, αλλά για μένα ήταν μια φανταστική εβδομάδα, επειδή έφτασα σε ένα απλό συμπέρασμα. Μπορεί να αλλάξει το ποδόσφαιρο, αλλά υπάρχει κάτι που δεν αλλάζει ποτέ, και αυτό είναι το ότι η ομάδα έχει προπονητή» είπε ο Μουρίνιο και πρόσθεσε, για τη σημασία που έχουν παίκτες όπως ο… Μαραντόνα, που ήταν επίσης παρών στην εκδήλωση: «Το ποδόσφαιρο είναι για όλους και όλοι το αγαπούν, όχι για τους προπονητές, αλλά για ποδοσφαιριστές όπως ο Ντιέγκο. Εγώ μπορεί να έχω επιτυχία ως προπονητής, αλλά εκείνος είναι το ποδόσφαιρο».

Για τα ματς με τη Γιουνάιτεντ στο Τσάμπιονς Λιγκ και την επιστροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο δήλωσε: «Ο Κριστιάνο έπαιξε εκεί και στη συνέχεια αποφάσισε να πάει στη Ρεάλ Μαδρίτης. Σε ένα τέτοιο ματς θέλει να παίξει κάθε ποδοσφαιριστής και να το παρακολουθήσει ο κόσμος. Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα με προπονητή που αποτελεί το είδωλο των προπονητών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Ο Φέργκιουσον είναι ο μοναδικός που θέλει να μιλήσει, όταν πίνει ακριβό κρασί. Γι’ αυτό και το ταξίδι θα είναι ακριβό, επειδή πρέπει να συνδυαστεί με ένα καλό κρασί! Θα είναι δυνατό ματς και έχουμε κίνητρο να κερδίσουμε μια ομάδα με φιλοσοφία διαφορετική από αυτήν της Ρεάλ Μαδρίτης». Επανερχόμενος στον Κριστιάνο Ρονάλντο, σημείωσε: «Το σπίτι του πρέπει να είναι οι μεγάλες ομάδες. Είναι αστέρι, όλος ο κόσμος θέλει έναν παίκτη όπως εκείνος».

Πριν από τη συνέντευξη Τύπου, όμως, μίλησε σε κανάλι της ιταλικής τηλεόρασης: «Αυτήν τη στιγμή σκέφτομαι μόνο τη Ρεάλ Μαδρίτης, την οποία πρέπει να προπονήσω αύριο». Στη συνέχεια, ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στον Ίκερ Κασίγιας και στην επίθεση που δέχτηκε ο Μουρίνιο επειδή τον άφησε στον πάγκο. Εκείνος απάντησε ότι δεν καταλαβαίνει τον λόγο και η ερώτηση που ακολούθησε ήταν: «Ο Κασίγιας είναι… μνημείο;», με τον Πορτογάλο να απαντάει: «Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι τοτέμ της ομάδας. Για εμένα τοτέμ είναι μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης και ο προπονητής της πρέπει πάντα να κάνει το καλύτερο για την ομάδα. Δεν βλέπω την ανάγκη αναφορών σε μνημεία, μπερδέματα ή οτιδήποτε άλλο. Θα προτιμούσα ανθρώπους που, ανεξάρτητα από το τι έχουν κάνει στο παρελθόν, σκέφτονται τι θα γίνει την επόμενη μέρα».

Για τη ζωή στην Ισπανία, τέλος, δήλωσε: «Είναι δύσκολο να ζεις στην Ισπανία. Νομίζω για ιστορικούς λόγους, κάποιοι από τους οποίους είναι δύσκολο να ξεχαστούν».

Επιμέλεια: Γιώργος Περράκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης