ΠΑΟΚ: Επιστολή-πρόσκληση στον Σαββίδη για γήπεδο στο Λαγκαδά

ΠΑΟΚ: Επιστολή-πρόσκληση στον Σαββίδη για γήπεδο στο Λαγκαδά
Επιστολή-πρόσκληση προς τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη μέσω της οποίας του γνωστοποιεί πως παραχωρεί μια έκταση 660 στρεμμάτων στον Λαγκαδά για να ανεγερθεί εκεί το νέο προπονητικό κέντρο ή ακόμη και το νέο ιδιόκτητο γήπεδο της ομάδας, απέστειλε την Τετάρτη ο Γιάννης Αναστασιάδης.

Σε αυτήν την αποκάλυψη προχώρησε ο Δήμαρχος Λαγκαδά, μιλώντας στο «Αθλητικό Metropolis», όπου ανέφερε συγκεκριμένα: «Επί εποχής προεδρίας του Ζαγοράκη υπήρχε αυτή η σκέψη. Πλέον ως δήμαρχος και ως ΠΑΟΚτσής θεωρώ ότι μπορεί εκεί ο ΠΑΟΚ να κάνει ένα υπερ-σύγχρονο αθλητικό κέντρο που θα είναι ισάξιο της ιστορίας του συλλόγου. Έχουμε τη διάθεση να κάνουμε ένα πολεοδομικό σχέδιο για την περιοχή να αναπτυχθεί αθλητικά και εμπορικά. Η πολεοδομία είναι στην αρμοδιότητα του Δήμου πλέον με τον "Καλλικράτη" και έτσι μπορούμε εμείς να αξιοποιήσουμε την περιοχή», ενώ πρόσθεσε πως:

«Είναι μια έκταση 660 στρεμμάτων όπου εκεί θέλαμε να γίνει η ΔΕΘ. Πιστεύω ότι είναι ιδανικός ο χώρος για να γίνει εκεί ένα τεράστιο αθλητικό κέντρο και πιθανώς και το γήπεδο γιατί μπορεί να ενώσει εκεί όλους τους φίλους της ομάδας από την Μακεδονία και τη Θράκη».

Για το αν του απάντησε ο Σαββίδης δήλωσε: «Εμείς την επιστολή την στείλαμε στις 2 Γενάρη. Περιμένουμε να έρθει ο Σαββίδης στην Θεσσαλονίκη και να το συζητήσουμε. Είμαστε στη διάθεση του για να τον διευκολύνουμε. Εμείς θέλουμε να αξιοποιήσουμε τις εκτάσεις μας αλλά και να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας στην περιοχή μας».

Για το ότι δεν είχε προχωρήσει το θέμα επί Ζαγοράκη τόνισε: «Τότε ήταν διαφορετικές οι συνθήκες. Πλέον εμείς θέλουμε να δηλώσουμε παρόντες στην μεγάλη προσπάθεια που κάνει ο Σαββίδης στον ΠΑΟΚ».

Αναλυτικά το περιεχόμενο της επιστολής:


«Κύριε Πρόεδρε. Επιτρέψτε μου αρχικά να σας συγχαρώ για την μέχρι σήμερα επιτυχημένη πορεία σας στο τιμόνι της αγαπημένης ομάδας της Θεσσαλονίκης. Αναγνωρίζοντας τις γενναίες όσο και αποφασιστικές μέχρι σήμερα κινήσεις σας με σκοπό την αλλαγή της υφιστάμενης νοοτροπίας, την ανανέωση της ομάδας του ΠΑΟΚ και την ενίσχυση της δυναμικής της, επιτρέψτε μου να θέσω στη διάθεση σας, συστρατευόμενος στη δική σας προσπάθεια, κάθε πρόσφορο μέσο που μπορώ να παρέχω ως Δήμαρχος του νέου Δήμου Λαγκαδά.

Όπως ίσως γνωρίζετε, στον Δήμο μας βρίσκονται τα ομώνυμα Ιαματικά Λουτρά, μια έκταση 880 στρεμμάτων (σ.σ. προς αξιοποίηση είναι τα 660) η οποία περιλαμβάνει γηπεδικές εγκαταστάσεις, άρτια εξοπλισμένες και ικανές να φιλοξενήσουν επαγγελματικές ομάδες καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου, για τις προπονήσεις και την προετοιμασία τους.

Τόσο η τεράστια έκταση της Λουτρόπολης, όσο και η περιοχή στον κόμβο της Εγνατίας Οδού που συνδέει την Θεσσαλονίκη με την υπόλοιπη Ευρώπη, προσφέρουν τις απαραίτητες προδιαγραφές για την δημιουργία νέου, σύγχρονου γηπέδου για την ομάδα του ΠΑΟΚ.

Κ. Πρόεδρε, ευχόμενος δύναμη και καλή συνέχεια στις δραστηριότητες σας, παρακαλώ να με θεωρείτε πιστό συμπαραστάτη και αρωγό σε κάθε νέα σας προσπάθεια για την ανάδειξη της ομάδας που αγαπάμε ως την καλύτερη στη χώρα μας και την Ευρώπη».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2013, 18:15