Διατεθειμένος να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του προκειμένου να κερδίσει μία θέση στο ρόστερ της ΤΣΣΚΑ εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Θοδωρής Παπαλουκάς.

Ο 35χρονος Έλληνας γκαρντ, που θα δοκιμαστεί το επόμενο διάστημα από τον Έτορε Μεσίνα, σε δηλώσεις του παραδέχτηκε ότι ξαφνιάστηκε από την πρόταση που του έγινε, ενώ χαρακτήρισε δεύτερο σπίτι του την ομάδα της Μόσχας, την οποία υπηρέτησε την εξαετία 2002-08.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ ξανά. Η Μόσχα είναι το δεύτερό μου σπίτι» δήλωσε αρχικά στην ιστοσελίδα «sport-express.ru» ο πολύπειρος Έλληνας γκαρντ, μετά την άφιξή του στη ρωσική πρωτεύουσα και συμπλήρωσε για το χρονικό της μεγάλης επιστροφής:

«Όλα έγιναν ξαφνικά. Την Κυριακή, μίλησα με τον πρόεδρο της ΤΣΣΚΑ, Αντρέι Βατούτιν. Στη συνέχεια μίλησα με τον Ετόρε Μεσίνα, ο οποίος μου περιέγραψε την κατάσταση της ομάδας πριν από το TOP 16. 

Για μένα, η πρόταση για να επιστρέψω στην ΤΣΣΚΑ ήταν μία μεγάλη έκπληξη. Ωστόσο, δεν χρειάστηκα πολύ χρόνο για να σκεφτώ. Το να επιστρέψω κάπου αλλού, θα το είχα αρνηθεί. Η ΤΣΣΚΑ είναι μία ειδική περίπτωση και γι’ αυτό συμφώνησα αμέσως να ταξιδέψω στη Μόσχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήρθα για να κάνω 3-4 προπονήσεις και μετά θα δούμε τι θα γίνει. Επειδή, ο Ετόρε αποφάσισε πως η ομάδα με θέλει να τη βοηθήσω στο TOP 16. Απλά θα προσπαθήσω να αποδείξω πως μπορώ να κάνω κάτι γι’ αυτό».

Σε ερώτηση για το τι έκανε όλο αυτό το διάστημα, που δεν είχε ομάδα, μετά τη λύση του συμβολαίου του με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, υπογράμμισε: «Ας ξεκινήσουμε από το γάμο μου που ήταν τον Αύγουστο, άρα αρκετό χρόνο ξόδεψα για την προσωπική μου ζωή. Αλλά, δεν ξέχασα το μπάσκετ και προσπάθησα να παραμείνω σε καλή κατάσταση. Έκανα προπονήσεις με το Περιστέρι, έτρεχα και έπαιζα καμιά φορά».

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι σε περίπτωση που ο Παπαλουκάς πείσει τον Μεσίνα ότι μπορεί να προσφέρει και αποκτηθεί από την «ομάδα του στρατού» θα αγωνιστεί κανονικά στο TOP 16, παρά τη λήξη της προθεσμίας για αλλαγές στα ρόστερ. Κι αυτό γιατί η ομάδα της Μόσχας έχει προλάβει ήδη να καταθέσει τη σχετική αίτηση στην Ευρωλίγκα.

Διαβάστε επίσης:

Δοκιμάζεται από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ο Παπαλουκάς,
Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 25 Δεκεμβρίου 2012, 16:56

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης