«Πρωτάθλημα με ίσα μέτρα και ίσα σταθμά»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012, 23:40
«Πρωτάθλημα με ίσα μέτρα και ίσα σταθμά»
Λίγο πριν τη σέντρα στο πρωτάθλημα της Super League ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ευχήθηκε να διεξαχθεί ένας… μαραθώνιος με ίσα μέτρα και ίσα σταθμά. Ο τεχνικός του «τριφυυλιού» μίλησε στην κάμερα της Nova και αρχικά αναφέρθηκε στην αναμέτρηση απέναντι στον Λεβαδειακό:

«Όλοι γνωρίζετε ότι ζήτησα την αναβολή του συγκεκριμένου αγώνα και πάντοτε πολεμούσα και θα συνεχίσω να πολεμάω όχι μόνο για το πρεστίζ της ομάδας μου, αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το αίτημα μας δεν έγινε δεκτό εν αντιθέσει με αυτό που είχε συμβεί πέρυσι με άλλη ομάδα.

Θα εξετάσουμε ποιοι παίκτες είναι σε καλύτερη κατάσταση, ώστε να συμμετάσχουν στον αγώνα με τον Λεβαδειακό, έχουμε επίσης δύο τιμωρημένους παίκτες οι οποίοι δεν μπορούν να συμμετάσχουν γιατί έχουν κίτρινες κάρτες από την περσινή χρονιά. Δεν συμφωνώ με αυτή τη συλλογιστική. Ενδεχομένως αν είχαν δεχθεί κόκκινη κάρτα, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Ότι συνέβη πέρυσι έπρεπε να τελειώνει πέρυσι, με εξαίρεση μια κόκκινη κάρτα για αντιαθλητική συμπεριφορά.

Θα επιλέξω την καλύτερη δυνατή ομάδα, για να αντιμετωπίσουμε τον αντίπαλο μας. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε πάρα πολύ λίγο χρόνο για να ανασυνταχθούμε μετά τον αγώνα με την Μάλαγα και λίγο χρόνο για να προετοιμαστούμε για τον επόμενο αγώνα με την ισπανική ομάδα. Και αμέσως μετά έχουμε το παιχνίδι με τα Γιάννινα.

Και πρέπει να πω, ότι στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο, κανένας παίκτης δεν μπορεί να είναι στο επίπεδο που χρειάζεται, ώστε να είναι δυνατός και να μπορεί να παίξει τέσσερις αγώνες σε οκτώ ημέρες. Παρόλα αυτά, θα κοιτάξω να δω ποια θα είναι η καλύτερη δυνατή ομάδα που θα μπορέσω να παρατάξω, ώστε να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της ομάδας μας».

Για τους στόχους του Παναθηναϊκού, τόνισε: «Το πρωτάθλημα αρχίζει και οι φιλοδοξίες του Παναθηναϊκού είναι αυτές που πάντα έχει ένας μεγάλος σύλλογος. Στόχος είναι να κατακτήσουμε τον τίτλο. Στο παρελθόν, ο Παναθηναϊκός ερχόταν δεύτερος ή τρίτος στην κατάταξη, όμως πάντοτε ο σύλλογος παραμένει μεγάλος και πρέπει να μάχεται για να κατακτήσει τον τίτλο».

Όσο για το φαβορί του πρωταθλήματος, σχολίασε: «Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί για το πρωτάθλημα, γιατί ο προηγούμενος πρωταθλητής παραμένει πάντοτε το φαβορί. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας μεγάλος σύλλογος και σαν μεγάλη ομάδα που είναι, πρέπει πάντοτε οι παίκτες να παίζουν και να έχουν την σκέψη τους στην πρώτη θέση. Οπωσδήποτε θα δώσουμε τη μάχη βασικά απέναντι στον Ολυμπιακό, ο οποίος τα τελευταία χρόνια είχε μια πολύ καλή ομάδα. Αυτό που εύχομαι είναι να διεξαχθεί το πρωτάθλημα με ίσα μέτρα και ίσα σταθμά για όλους».

Σε προσωπικό επίπεδο, τόνισε: «Για μένα είναι σημαντικό που ξεκινώ την τρίτη μου σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα και είναι κάτι που με γεμίζει με ικανοποίηση και υπερηφάνεια. Στο εξωτερικό βεβαίως έχω βρεθεί στον πάγκο μιας ομάδας για τρία και τέσσερα χρόνια.

Από τότε που ήρθα στην Ελλάδα και ιδιαίτερα την περσινή χρονιά, πραγματικά είχα γύρω μου ανθρώπους που μου έδειξαν μεγάλη αγάπη, με θερμές εκδηλώσεις. Ξέρω ότι με αγαπούν και με σέβονται και ότι με αγαπούν τόσο ως άνθρωπο, όσο και ως προπονητή.

Αυτό με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο, διότι ο κόσμος μου έχει δείξει την αγάπη του και θα έλεγα ότι αυτός είναι και ένας από τους βασικούς λόγους που με οδήγησαν στην απόφαση να μείνω και φέτος στην ομάδα. Θα κάνω το παν για να μην τους απογοητεύσω».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012, 23:45