Το 2010 ήταν χρονιά ορόσημο για τη Μαρίγια Σαβίνοβα, καθώς κατέκτησε χρυσά μετάλλια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού της Ντόχα και στη συνέχεια στο ευρωπαϊκό ανοικτού στη Βαρκελώνη, ενώ αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς στη Ρωσία.

Η 25χρονη αθλήτρια, με δηλώσεις της στην ιστοσελίδα της ρωσικής ομοσπονδίας στίβου, μίλησε για τη νέα σεζόν, αναφέρθηκε στην προετοιμασία που έκανε τον χειμώνα, ενώ διέψευσε φήμες ότι γέννησε το πρώτο παιδί της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έκανα τη προετοιμασία μου σε μεγάλο υψόμετρο στα βουνά του Κιργιστάν. Υπήρχαν εξαιρετικές εγκαταστάσεις για την προπόνηση σε ζεστές καιρικές συνθήκες. Είχα αποφασίσει να μη μετάσχω στο ευρωπαϊκό κλειστού στο Παρίσι και μετείχα μόνο στο μίτινγκ του Ρωσικού Χειμώνα, επειδή ήθελα να είμαι στο κλίμα των αγώνων, αλλά και να διαψεύσω κάποιες φήμες ότι είχα γεννήσει.

Στη πραγματικότητα, το διάστημα εκείνο είχε γεννηθεί ένας ανιψιός μου. Τον χειμώνα ήθελα να ξεκουραστώ, αφού συμμετείχα για πολλά χρόνια συνεχώς σε αγώνες σε υψηλό επίπεδο στον κλειστό και ανοικτό στίβο» είπε η Σαβίνοβα.

«Αισθάνομαι καλά, αλλά ακόμη η αγωνιστική κατάστασή μου δεν είναι σε τέτοιο επίπεδο, ώστε να συμμετάσχω σε κούρσες. Ο προπονητής μου θέλει να ωριμάσω σαν το καλό κονιάκ. Θα αρχίσω τους αγώνες μου σε έναν μήνα (9 Ιουνίου) από το Όσλο (Ντάιαμοντ Λιγκ). Προτεραιότητα για μένα φέτος αποτελεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά υπάρχουν αμέσως μετά και μίτινγκ του Ντάιαμοντ Λιγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σεζόν είμαι μακρά φέτος. Ο γάμος δεν άλλαξε τη ζωή μου. Ο σύζυγός μου και εγώ (ο δρομέας των μεσαίων αποστάσεων Αλεξ Φαρνόσοφ) προπονούμαστε μαζί στο ίδιο γκρουπ κάτω από τις οδηγίες του προπονητή μας, Βλαντιμίρ Καζάριν. Πηγαίναμε μαζί να αγωνιστούμε στα μίτινγκ και συνεχίζουμε μαζί. Η μόνη διαφορά, ίσως, είναι ότι πλέον φορώ μία βέρα στο δάκτυλο» τόνισε η Ρωσίδα αθλήτρια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης