«Ουδέν νεότερον»… Αυτή ήταν η λακωνική απάντηση του Φερνάντο Σάντος σε ερώτηση που του τέθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, για το φιλικό με το Βέλγιο, αναφορικά με το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του με την Εθνική μας.

«Θα αποφασίσω όταν έρθει η ώρα» συμπλήρωσε ο ομοσπονδιακός μας προπονητής, ο οποίος τόνισε ότι οι Βέλγοι είναι μια ομάδα που μοιάζει πολύ με τις τρεις ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε στη φάση των ομίλων του Euro 2012.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο Πορτογάλος τεχνικός επεσήμανε ότι η επιλογή των παικτών για το προσεχές Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα δεν θα έχει εκπλήξεις.

«Το Βέλγιο είναι μια ομάδα που μοιάζει πολύ με τις τρεις ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε στη φάση των ομίλων στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Είναι πολύ καλή ομάδα. Εμείς περάσαμε την πρώτη φάση των στόχων μας, που ήταν να περάσουμε στην τελική φάση του Euro. Η δεύτερη φάση είναι να προετοιμαστούμε καλά, γι’ αυτό επιλέγουμε δυνατούς αντιπάλους, σαν τις ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε στους ομίλους. Δίνουμε αυτό το φιλικό για να δούμε πού πήγαμε καλά και πού όχι, έτσι ώστε τον Μάιο, στην προετοιμασία μας να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις σε ό,τι δεν πήγε καλά και να υπερτονίσουμε τα καλά μας στοιχεία» ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση ο ομοσπονδιακός μας προπονητής.

Εν συνεχεία, απαντώντας ερωτήσεις δημοσιογράφων, μίλησε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την τελική ομάδα που θα πάρει στο Euro 2012: «Έχουμε μεγάλη ομάδα που αποτελείται από 30-35 παίκτες και από εκεί θα επιλέξουμε. Προκύπτουν όμως προβλήματα, όπως το γεγονός ότι χτύπησε ο Ζαραδούκας, ο οποίος είναι ένας παίκτης που μπορούσα να υπολογίζω. Τραυματισμοί προκύπτουν. Την κατάλληλη στιγμή θα γίνει η επιλογή. Δεν είναι κριτήριο το αυριανό παιχνίδι για το ποιοι θα συμπεριληφθούν στην αποστολή για την τελική φάση. Πολλοί από τους παίκτες που αγωνίστηκαν στην προκριματική φάση θα είναι και στα τελικά. Έχουν ήδη κριθεί σε 17-18 παιχνίδια και ανάμεσα από αυτούς θα βγει η αποστολή. Εκτός αν κάποιος άλλος εντυπωσιάσει με την απόδοσή του τους επόμενους δύο μήνες».

Για το παιχνίδι με το Βέλγιο: «Ο Καρνέζης θα παίξει αύριο και όσο για τους υπόλοιπους ξέρω, αλλά δεν θέλω να πω τώρα για ευνόητους λόγους».

Για τις ομάδες της Κρήτης και το γεγονός ότι δεν έχει καλέσει κανέναν παίκτη από αυτές για το φιλικό
: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στις ομάδες της Κρήτης. Κάνουν μια εξαιρετική δουλειά και οι δύο ομάδες. Ο ΟΦΗ που ανέβηκε από τη Β’ Εθνική κάνει εξαιρετική σεζόν. Δεν θα διστάσω να καλέσω κάποιον παίκτη, αν πληροί τις προϋποθέσεις. Τα δικά μου τα κριτήρια δεν είναι τυχαία. Αν κάποιος παίκτης θεωρώ ότι αξίζει να αγωνιστεί, θα τον καλέσω».

Για την επιλογή του Παγκρητίου ως έδρας για το φιλικό:
«Επιλέξαμε αυτό το γήπεδο από μια σειρά άλλων, γιατί είναι παθιασμένοι στην Κρήτη με το ποδόσφαιρο. Είμαστε σίγουροι ότι όσοι έρθουν αύριο στο γήπεδο θα υποστηρίζουν την ομάδα έως το τέλος. Θέλω ένα γεμάτο γήπεδο, για να πάρει δύναμη η ομάδα».

Για την ανανέωση του συμβολαίου του με την ΕΠΟ:
«Δεν αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη τα πράγματα. Όταν υπάρξει κάτι νεότερο, θα σας πω».

Για την παρουσία του στον περσινό τελικό Κυπέλλου Βελγίου της Σταντάρ Λιέγης με τη Βέστερλο: «Είναι φίλος μου ο Κονσεϊσάο (σ.σ.: ήταν πέρυσι βοηθός προπονητή στη Σταντάρ), τον είχα και ως παίκτη».

Για την ομάδα του Βελγίου: «Είναι μια πολύ καλή ομάδα. Βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τις ομάδες που προκρίθηκαν στο Euro 2012. Όλοι οι παίκτες παίζουν στα πρωταθλήματά τους. Είναι συμπαγής ομάδα, δυνατή, πιέζει πολύ και στην επίθεση έχει πολύ γρήγορους και δημιουργικούς παίκτες».

Για τους παίκτες που θαυμάζει από το Βέλγιο: «Έχει πολλούς καλούς παίκτες το Βέλγιο, όπως είναι οι Μποκανί, Λουκάκου και Αζάρ. Αυτό δε έχει τόσο μεγάλη σημασία για την ομάδα μου, όσο ότι είναι μια συμπαγής ομάδα».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης