Ευτυχές τέλος θα έχει, όπως όλα δείχνουν, για τη Λάρισα και τον Πανσερραϊκό, το «σίριαλ» με τις δύο ομάδες που θα συμπληρώσουν το «παζλ» των 16 συλλόγων που θα αγωνίζονται στη Super League.

Κι αυτό γιατί πληροφορίες θέλουν τον πρόεδρο των «βυσσινί», Κώστα Πηλαδάκη, να παρουσίασε στο Διαιτητικό Δικαστήριο ένα έγγραφο υπογεγραμμένο από τον Head of Club Licencing της UEFA, Andrea Traverso, στο οποίο η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ποδοσφαίρου τονίζει ότι τις θέσεις των ομάδων που υποβιβάστηκαν, επειδή δεν τους χορηγήθηκε άδεια, πρέπει να πάρουν άλλες από την ίδια κατηγορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπερ σημαίνει, δηλαδή, ότι οι ομάδες που θα αντικαταστήσουν στην πρώτη τη τάξει κατηγορία τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα, που υποβιβάστηκαν στη Δ’ Εθνική, θα είναι η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Κώστας Πηλαδάκης κατά την αναχώρησή του από το Διαιτητικό Δικαστήριο, αυτό το νέο στοιχείο που παρουσίασε ανατρέπει τα πάντα και βάση δεδικασμένου σώζει την ομάδα του και τα «λιοντάρια».

«Υπάρχουν αρκετά δεδικασμένα. Υπάρχει αυτό του Ηρακλή με το οποίο ευνοήθηκε ο Αστέρας Τρίπολης, αυτό της Ηλιούπολης που κράτησε στην κατηγορία την Καλλιθέα… Δεν υπάρχει κανένα δίλημμα για το Διαιτητικό Δικαστήριο. Πρέπει το ίδιο να πάρει απόφαση και να μην επιστρέψει την υπόθεση στην Εφέσεων. Οι ποινές που προβλέπονται για τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα επισύρουν υποβιβασμό, τίποτε άλλο» είπε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΛ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναβολή για τις 4/10 από το Διαιτητικό

Πάντως, η εκδίκαση των αιτημάτων που είχαν καταθέσει Λάρισα και Πανσερραϊκός στο Διαιτητικό Δικαστήριο πήρε αναβολή για τις 4 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο ομάδες έχουν καταθέσει προσφυγή, ζητώντας να ισχύσει η απόφαση υποβιβασμού του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας στη Football League και όχι να υπάρξει αφαίρεση βαθμών, ώστε να πάρουν τη θέση τους στη μεγάλη κατηγορία.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης