Σπανούλης και Διαμαντίδης θα ήθελαν περισσότερο κόσμο

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2013, 13:41
Σπανούλης και Διαμαντίδης θα ήθελαν περισσότερο κόσμο
Πρώην συμπαίκτες, πλέον αντίπαλοι, αλλά δύο τεράστιοι αθλητές. Δημήτρης Διαμαντίδης και Βασίλης Σπανούλης εκπροσώπησαν τους «αιώνιους» αντιπάλους στη συνέντευξη Τύπου του τελικού του Κυπέλλου.

Σπανούλης: «Είναι ο πρώτος τίτλος…»

Πρώτος μίλησε ο αρχηγός του Ολυμπιακού, λέγοντας: «Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι. Είναι ο πρώτος τίτλος της χρονιάς, δεν έχει την αίγλη του πρωταθλήματος, αλλά όλοι θέλουν έναν τίτλο».

Για την παρουσία λιγοστού κόσμου στο γήπεδο: «Είναι κάτι το στενάχωρο, το λέμε χρόνια τώρα. Όπως είναι τα πράγματα στην Ελλάδα, δύσκολα μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Από άποψης έμψυχου δυναμικού δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα, με τελικούς μεγάλων Πρωταθλημάτων του εξωτερικού. Τέτοια παιχνίδια είναι ιδανικό να τα βλέπει πολύς κόσμος. Είναι κάτι που δεν θα διορθωθεί ποτέ…».

Για το αν βοηθά η φωτογραφία Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλου για να ηρεμήσουν τα πνεύματα: «Εμείς ουδέποτε είχαμε προβλήματα μεταξύ μας, είμαστε συμπαίκτες κάθε καλοκαίρι με την Εθνική και φίλοι έξω από το γήπεδο. Ο καθένας σέβεται τη φανέλα που φορά. Έτσι θα είμαστε πάντα, αλλά αυτό τόσα χρόνια δεν ήταν αρκετό για να αλλάξει κάτι».

Για τις διαφορές σε σχέση με τον πρόσφατο αγώνα πρωταθλήματος: «Είναι δύο διαφορετικά παιχνίδια. Το ένα έκρινε το πλεονέκτημα έδρας, το άλλο έναν τίτλο. Αυτός που θα προετοιμαστεί καλύτερα και θα είναι σε καλύτερη μέρα θα είναι νικητής».

Για τον λόγο για τον οποίο δεν φεύγει από την Ελλάδα, εφόσον είναι απογοητευμένος από τις συνθήκες: «Δεν είναι πικρία. Έτσι είναι τα πράγματα, δεν ήταν ποτέ καλύτερα. Είναι επιλογή μου να αγωνίζομαι στον Ολυμπιακό, είμαι χαρούμενος για αυτό και νιώθω τιμή και περηφάνια που ανήκω σε αυτήν την ομάδα».

Διαμαντίδης: «Θα χτυπήσουμε στα αδύνατα σημεία»

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού είπε: «Θέλουμε να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι, χωρίς ακρότητες και να το ευχαριστηθεί ο κόσμος που θα έρθει. Έχουμε κάνει δύο ήττες από τον Ολυμπιακό και θέλουμε να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν καλύτεροι. Απομένουν δύο μέρες ακόμη, θα δουλέψουμε, για να βάλουμε κάποια πράγματα στο παιχνίδι μας κι εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι».

Για την παρουσία λιγοστού κόσμου στο γήπεδο: «Κάθε παίκτης θα ήθελε να παίζει μπροστά σε πολύ κόσμο που θα έχει κόσμια συμπεριφορά. Το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός είναι ιδιαίτερο παιχνίδι. Τα νέα παιδιά φτιάχνονται από το κλίμα αυτό. Θα θέλαμε να παίζουμε σε γεμάτο γήπεδο. Δυστυχώς, όμως, τα πράγματα είναι έτσι και δύσκολα μπορούν να αλλάξουν».

Για το αν βοηθά η φωτογραφία Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλου για να ηρεμήσουν τα πνεύματα: «Μακάρι να βοηθά. Ότι δείχνει στον κόσμο πως οι δύο ομάδες είναι αντίπαλες στο γήπεδο είναι καλό. Όμως, δεν νομίζω πως μια φωτογραφία ή μια χειραψία αρκεί για τον κόσμο που έρχεται στο γήπεδο για να πετάξει πέτρες και να βρίσει».

Για τις διαφορές σε σχέση με τον πρόσφατο αγώνα πρωταθλήματος: «Το πρόγραμμα ξέρουμε εξαρχής πώς είναι. Χάσαμε από τον Ολυμπιακό τη Δευτέρα, αλλά στο πρωτάθλημα στο τέλος έχεις τη δυνατότητα να καλύψεις το χαμένο έδαφος. Στον τελικό είναι ένα παιχνίδι που κρίνει τίτλο. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να βελτιωθείς και να χτυπήσεις τον αντίπαλό σου στα σημεία που δεν είναι καλός».

Για τον λόγο για τον οποίο δεν φεύγει από την Ελλάδα, εφόσον είναι απογοητευμένος από τις συνθήκες: «Απογοήτευση δεν νιώθω. Τα δεδομένα είναι αυτά. Είναι συνειδητή η επιλογή μου να παίζω στον Παναθηναϊκό, είναι χαρά και τιμή μου. Ευτύχησα να συνεργαστώ με μεγάλους παίκτες και προπονητές, με μια διοίκηση που ήταν δίπλα μου. Μακάρι να συνεχίσω και για τα επόμενα χρόνια».

Επιμέλεια: Γιώργος Σπανουδάκης

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2013, 15:22