Ο Αστέρας Τρίπολης έκανε το… λάθος να προηγηθεί με 2-0 στο «Καραϊσκάκη» κόντρα στον Ολυμπιακό, ο οποίος στη συνέχεια «αγρίεψε», φιλοδωρώντας τους Αρκάδες με επτά γκολ (7-2), με τα έξι από αυτά να επιτυγχάνονται στο δεύτερο ημίχρονο.

Πρόσωπο του αγώνα για τους «ερυθρόλευκους» ήταν ο Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος πέτυχε καρέ τερμάτων (20′ πεν., 51′, 70′, 89′), ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση της λίστας των σκόρερ στη Super League. Τα υπόλοιπα γκολ των Πειραιωτών σημείωσαν οι Τζιμπούρ (49′), Ορμπάιθ (53′) και Φουστέρ (80′), ενώ για την ομάδα του Τσιώλη σκόραραν οι Ναβάρο (13′) και Μάρτινς (16′).

O αγώνας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στον αγώνα, ως είθισται άλλωστε, κι είχε δύο τρεις καλές φάσεις να σκοράρει, ωστόσο κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Αστέρας Τρίπολης πήρε το προβάδισμα.

Στο 13′ λοιπόν ο Ουσέρο με εξαιρετική κάθετη πάσα τροφοδότησε στον Μπρέσκα που κινήθηκε από αριστερά και βγήκε τετ α τετ με τον Μέγερι.

Ο Ούγγρος πορτιέρε νίκησε τον παίκτη του Αστέρα, ωστόσο είδε την μπάλα να καταλήγει εν τέλει στο βάθος της εστίας του, καθώς ο Μπρέσκα πάσαρε στον επερχόμενο Ναβάρο, ο οποίος με κοντινή προβολή άνοιξε το σκορ για τους Αρκάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ολυμπιακός στη συνέχεια ενέτεινε την πίεσή του, ωστόσο οι παίκτες του Τσιώλη βρήκαν την ευκαιρία σε μία αντεπίθεση να διπλασιάσουν τα τέρματά τους.

Ο Ροτζέριο συνεργάστηκε άψογα με τον Ναβάρο, έκαναν το «1-2» και ο μέσος των Αρκάδων με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 0-2 στο 16′, παγώνοντας ακόμη περισσότερο το «Καραϊσκάκη»

Οι Πειραιώτες παρά τη «ψυχρολουσία» του 2-0, ανασυντάχθηκαν άμεσα και κατάφεραν να μειώσουν αρκετά γρήγορα. Στο 19′ ο Μακούν ανατράπηκε από τον Μπαρτολίνι και ο Μιραλάς, ο οποίος ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι, μείωσε σε 2-1.

Ο Βέλγος στράικερ μάλιστα στο 36′ «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι του Αστέρα, ωστόσο στην επανάληψη αποδείχθηκε αρκετά εύστοχος, πετυχαίνοντας ακόμη τρία τέρματα.

Πάντως οι «ερυθρόλευκοι» κινδύνευσαν να δεχτούν και τρίτο γκολ, καθώς λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Μαρκάνο λίγο έλειψε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Εντούτοις ο Μέγερι πρόλαβε, διώχνοντας την μπάλα πάνω στη γραμμή.

Στο δεύτερο μέρος ο Βαλβέρδε έριξε στη μάχη τον Μανιάτη αντί του Μοντέστο και είδε την επιλογή του να δικαιώνεται, αφού στο 48′ ο Έλληνας διεθνής μέσος έδωσε μισό γκολ στον Τζεμπούρ, ο οποίος ισοφάρισε σε 2-2.

Δύο  λεπτά αργότερα ο Αλγερινος φορ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 3-2, το οποίο εν τέλει έγινε στο 51′ από τον Μιραλάς, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του για πρώτη φορά στο ματς.

Η… πολιορκία του Αστέρα Τρίπολης από τους γηπεδούχους συνεχίστηκε και στο 53’ ο Ορμπάιθ, μετά από πάσα του Αμπντούν, ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-2.

Στο 70’ ο Μιραλάς, μετά από ασθενή απόκρουση του Μπαντή, μετά από σέντρα του Τζιμπούρ, «χτύπησε» για τρίτη φορά στο ματς, και με το 17ο γκολ του στη Super League, έκανε το 5-2 για τον Ολυμπιακό.

Ο Φουστέρ μπήκε στο ματς στο 79′ και ένα λεπτό αργότερα τροφοδοτήθηκε από τον Μιραλάς, προσθέτοντας και το δικό του όνομα στην μακρά λίστα των σκόρερ των Πειραιωτών.

Ο Ολυμπιακός ωστόσο αρκέστηκε στο 6-2 και στο 89’ ο Μιραλάς, μετά από λάθος του Αργυρόπουλου, πέτυχε το τέταρτο προσωπικό του τέρμα και 18ο στο πρωτάθλημα, διαμορφώνοντας το τελικό 7-2 για τους «ερυθρόλευκους».

Κίτρινες: Μαρκάνο – Μπαρτολίνι, Πιπίνης

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε):
Μέγιερι, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Μοδέστο (46′ Μανιάτης), Μακούν, Αμπντούν, Μιραλάς, Τζιμπούρ (71′ Καζίμ-Ρίτσαρντς).

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Μπαντής, Αργυρόπουλος, Πιπίνης (39′ Φορμίκα), Κουρμπέλης, Μπαρτολίνι, Ουσέρο, Ρόμπλες, Ροτζέιρο (72′ Εγκόν), Ράγιος, Ναβάρο, Μπρέσκα

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης