Στέφενς: «Στα προκριματικά να τα δώσουμε όλα για να κερδίσουμε»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013, 09:09
Στέφενς: «Στα προκριματικά να τα δώσουμε όλα για να κερδίσουμε»
Τον απολογισμό της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ στην Αυστρία έκανε ο προπονητής του Δικεφάλου, Χουμπ Στέφενς, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου.

-Μετά από αυτό το διάστημα στην Αυστρία έχετε πλήρη και ξεκάθαρη εικόνα για την ομάδα σας;

«Σίγουρα. Στην προετοιμασία όμως και μέχρι να παίξεις στα ματς, όλα νομίζεις ότι τα κάνεις καλά. Η πραγματικότητα εκεί θα φανεί. Στα παιχνίδια».

-Το γεγονός ότι η ομάδα έδινε φιλικά κάθε τρεις ημέρες ήταν σωστό, ήταν ένας προγραμματισμός που εσείς βρήκατε;

«Το φυσιολογικό είναι να παίζεις πάντα με μία ερασιτεχνική ομάδα στην αρχή. Αλλά εδώ προγραμματίστηκε ματς με την Ανζί και είπα γιατί όχι… Όσον αφορά το Τετάρτη - Κυριακή είναι ένα θέμα, αλλά και μέσα στη σεζόν έτσι δεν θα παίζουμε;».

-Έχετε μία προπονητική φιλοσοφία. Ερχόμενος εδώ το ρόστερ του ΠΑΟΚ αλλάζει τις απαιτήσεις σας;

«Όλα εξαρτώνται πάντα από την ποιότητα. Δεν είναι καλό μόνο να επιβάλεις κάποια πράγματα. Είναι σημαντικό να βλέπεις το ταλέντο και την ποιότητα της ομάδας και μετά να αποφασίσεις τι θα κάνεις».

-Έχετε βρει στον ΠΑΟΚ ό,τι σας υποσχέθηκαν σε επίπεδο οργάνωσης και επίπεδο ενίσχυσης;

«Η οργάνωση είναι καλή. Στη Γερμανία είναι τέλεια, αλλά και εδώ είναι καλή από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Όταν μιλούσα με τον ΠΑΟΚ είδα την ποιότητα της ομάδας και πιστεύω ότι με τους παίκτες που αποκτήσαμε, θα έχουμε καλή ομάδα για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και μετά θα κάνουμε καλή αρχή στο πρωτάθλημα».

-Μπορείτε να μας πείτε το βασικό κίνητρο για να έρθετε στην Ελλάδα και στον ΠΑΟΚ;

«Μετά από χρόνια στη Γερμανία ήθελα μία αλλαγή. Ήθελα κάτι διαφορετικό και ο ΠΑΟΚ ήταν ό,τι πιο κοντινό σε ομάδες που δούλεψα επιτυχημένα. Είναι ομάδα με πολύ κόσμο, με τον Σαββίδη που έχει μεγάλες φιλοδοξίες, ένας άνθρωπος που θέλει πάντα να κερδίζει όπως και εγώ».

-Ποιους ρωτήσατε για τον ΠΑΟΚ πριν υπογράψετε;

«Μίλησα με πολλούς και κυρίως με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο. Μου είπε ότι ο ΠΑΟΚ είναι ένας καλός σύλλογος, μία ομάδα με πολλούς και τρελούς οπαδούς. Από εκεί και πέρα και στην οικογένειά μου άρεσε η ιδέα να έρθουμε στη Θεσσαλονίκη».

-Ποιον στόχο θα βάζατε για την ομάδα σας;

«Να παίζουμε σε κάθε ματς για τη νίκη».

-Με ποιο σκεπτικό αντιμετωπίζετε τα πρώτα ματς της Ευρώπης; Ως τελικούς, ως ευκαιρία;

«Πάντα λέω ότι τα πρώτα ματς είναι τα πιο σημαντικά. Πρέπει και τώρα στα προκριματικά να τα δώσουμε όλα για να κερδίσουμε. Πάντα να τα δίνουμε όλα για την ομάδα και όχι για τον εαυτό μας».


Επιμέλεια: Απόστολος Αγιοστρατίτης

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013, 09:09