Στίβος: Αποχωρεί το 2014 η Ισινμπάγεβα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Απριλίου 2012, 17:08
Στίβος: Αποχωρεί το 2014 η Ισινμπάγεβα
Την πρόθεσή της να αποχωρήσει από την ενεργό δράση το 2014 επανέλαβε με δηλώσεις της η Γέλενα Ισινμπάγεβα.

Η σπουδαιότερη αθλήτρια στο επί κοντώ των γυναικών δήλωσε σχετικά: «Όταν βρίσκομαι στους αγώνες, σκέφτομαι, Θεέ μου είναι τόσο εύκολο. Γιατί δεν μπορεί να είναι συνέχεια το ίδιο; Μόλις όμως κατέβω από το βάθρο, σκέφτομαι "είμαι τόσο κουρασμένη για να προπονηθώ".

Αποφάσισα πως θα συνεχίσω δύο χρόνια ακόμη και μετά θα σταματήσω. Η προπόνηση είναι δύσκολη. Κάθε χρόνο το σώμα μου μεγαλώνει και γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο να προετοιμαστώ για τη διοργάνωση. Απολαμβάνω τους αγώνες περισσότερο από τις προπονήσεις", δήλωσε η Ισινμπάγεβα.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που η 29χρονη «τσαρίνα των αιθέρων» -όπως είναι το προσωνύμιο της- εκφράζει την πρόθεση της να εγκαταλείψει την ενεργό δράση το 2014.

Άλλωστε δεν πρέπει να λησμονείται το γεγονός ότι το παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2014 στον ανοιχτό στίβο θα γίνει στη Μόσχα για πρώτη φορά και εκεί θέλει να πει το «αντίο» η Ρωσίδα πρωταθλήτρια.

Η Ισινμπάγεβα πάντως μετά τη νίκη της στο παγκόσμιο της Κωνσταντινούπολης και το παγκόσμιο ρεκόρ που έκανε στη Στοκχόλμη έχει ανακτήσει την αυτοπεποίθηση της.

«Ο μεγαλύτερος μου αντίπαλος στο Λονδίνο θα είναι ο εαυτός μου, γιατί γνωρίζω πόσο ψηλά μπορώ να πηδήξω και γνωρίζω πως αυτό το ύψος είναι αδύνατο να φτάσουν οι αντίπαλοι μου. Ο προπονητής μου (Γεβγένι Τροφίμοβ) λέει πως μπορώ να περάσω τα 5.10μ. και με την προετοιμασία που κάνω, μπορώ να περάσω τα 5,10μ».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Απριλίου 2012, 17:15