Τον τίτλο του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών του βόλεϊ θα διεκδικήσει αύριο στις 16:30 ο Παναθηναϊκός, ο οποίος προκρίθηκε στο μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. Η ομάδα του Ανδρέα Λεώνη επικράτησε με 3-2 της ιταλικής Κούνεο στον ημιτελικό του Final-4, που διεξάγεται στο κλειστό του ΟΑΚΑ, πετυχαίνοντας τη μεγάλη ανατροπή, αφού βρέθηκε να χάνει με 2-0 σετ.

Αντίπαλος των «πράσινων» θα είναι η Λοκομοτίβ Μπέλγκοροντ από τη Ρωσία, η οποία κέρδισε στο δεύτερο ημιτελικό με 3-1 την Αλμερία από την Ισπανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο παιχνίδι η Κούνεο πήρε το πρώτο σετ με 25-23 και το δεύτερο πιο εύκολα με 25-18. Ο Παναθηναϊκός στο τρίτο σετ έδιωξε το άγχος και μείωσε σε 2-1, επικρατώντας με 25-15. Στο τέταρτο, οι «πράσινοι» κέρδισαν 25-20 και έστειλαν το παιχνίδι στο τάι-μπρέικ, όπου δεν είχαν πρόβλημα να νικήσουν 15-6 και να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στον τελικό.

Τα σετ (με πρώτη την -τυπικά γηπεδούχο- Κούνεο): 25-23, 25-18, 15-25, 20-25, 6-15.

Κούνεο (Πράντι): Βάιζμανς 19 (1 άσος, 16/29 επ., 2 μπλοκ), Αμπάντι 7 (6/12 επ., 1 μπλ.), Νικόλοφ 12 (12/34 επ.), Φορτουνάτο 6 (1 άσος, 4/7 επ., 1 μπλ.), Κούρτι 5 (3/5 επ., 3 μπλ.), Γκονζάλεζ 2 (1 άσος, 1 μπλ.), Βερνιάγκι (λ- 56% υπ.) / Πιέρι, Πλάτενικ 2, Μπιριμπάντι 3 (3/9 επ.), Νούτι 2 (1 άσος, 1 μπλ.).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παναθηναϊκός (Λεώνης): Ερπ 18 (1 άσος, 16/27 επ., 1 μπλ.), Αντράε 3 (3/11 επ.), Αγκάμεζ 24 (2 άσοι, 20/34 επ., 2 μπλ.), Ανδρεάδης 2 (1/2 επ., 1 μπλ.), Γκέριτς 11 (1 άσος, 7/10 επ., 3 μπλ.), Ντεπέστελε 6 (3 άσοι, 3/4 επ.), Στεφάνου (λ- 76% υπ.) / Λάππας 12 (11/13 επ., 1 μπλ.), Ντονάς, Πανταλέων 6 (4/5 επ., 2 μπλ.), Ψάρρας 1 (1 άσος).

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Αλέκος Λεώνης (προπονητής Παναθηναϊκού): «Ευχαριστώ τους παίκτες του Παναθηναϊκού, γιατί για οποιαδήποτε ανατροπή πρέπει να συμμετέχουν όλοι. Ο Πανταλέων για παράδειγμα τη Δευτέρα θα κάνει ένεση και θα μείνει μία εβδομάδα έξω. Ο κόσμος μας βοήθησε πάρα πολύ. Σε όσους ημιτελικούς έχω παίξει το ματς έρχεται 3-2, κάτι έμαθα από αυτό. Τώρα οι παίκτες θα πάνε να ηρεμήσουν και να ασχοληθούμε με έναν σπουδαίο αντίπαλο όποιος και να είναι. Δεν είναι εύκολο, αλλά νομίζω ότι κάτι μου χρωστάει ο Θεός. Ξεκινήσαμε με πολλά προβλήματα στην υποδοχή, το φλοτ σέρβις και το να κυνηγάς μία ομάδα με 5-7 πόντους διαφορά δύσκολα το ανατρέπεις. Δεν μπορέσαμε να σταματήσουμε το Βάισμαν. Στη συνέχεια κάναμε καλύτερο σερβίς και μπορέσαμε και κερδίσαμε το παιχνίδι. Με τον Ηλία το έχουμε συζητήσει. Στον α’ γύρο βοήθησε πολύ αλλά Ερπ και Αντράε πήγαιναν καλύτερα. Είναι πολύ καλό για εμάς αυτό και για τα πλέι οφ και για την εθνική. Το πρώτο σετ μπορούσαμε να το κερδίσουμε αλλά… Θα προτιμούσα την Μπελογκόριε πριν από ένα μήνα, αλλά πλέον έχει αποθεραπευτεί ο Καμούτσκιν και παίζει με κλειστά μάτια με τους συμπαίκτες του. Βέβαια παίζουν διαφορετικό βόλεϊ, αλλά εμείς πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας».

Σωτήρης Πανταλέων (αρχηγός Παναθηναϊκού): «Είμαι πολύ χαρούμενος που κερδίσαμε και μάλιστα με αυτό τον τρόπο. Έχουμε παίξει με πολλές ιταλικές ομάδες και έχουν μάθει να κερδίσουν ντέρμπι. Στη Πιατσέντζα για παράδειγμα κερδίζαμε 2-0 και χάσαμε. Αυτό θαύμαζα στις ιταλικές ομάδες. Όμως δείξαμε ότι και εμείς έχουμε την καρδιά και την ικανότητα να το κάνουμε. Έχω ζήσει πολλές καλές στιγμές στον παναθηναϊκό. Αλλά επειδή υπάρχει και ένας τελικός, υπάρχει η ευκαιρία να γίνει καλύτερη. Μέσα στο παιχνίδι δεν έχεις ξεκάθαρη εικόνα για το που ήμασταν καλύτερα, καλύτερα να μιλήσει ο προπονητής. Ελπίζω να είναι ακόμα περισσότεροι φίλαθλοί μας αύριο και να τους κάνουμε πιο ευτυχισμένους».

Σιλβάνο Πράντι (προπονητής Κούνεο): «Από το τρίτο σετ αρχίσαμε να έχουμε προβλήματα κυρίως λόγο του σερβίς του που προκάλεσε προβλήματα στην επίθεση. Παράλληλα και το δικό τους μπλοκ πήγε πολύ καλύτερα. Δεν αλλάζω αυτό που είπα για τον κόσμο. Γιατί αν το έκανα θα πρέπει να κόψω πόντους από τους παίκτες του Παναθηναϊκού, που ήταν εξαιρετικοί και είχαν καλύτερη τακτική. Συνεχίζω να πιστεύω ότι παίζουν οι παίκτες και όχι ο κόσμος. Οι προπονητές κάνουν αλλαγές για να δώσουν λύσεις όχι για να φέρουν το χειρότερο. Έβαλα τον Μπιριμπάντι να δώσει χέρι βοηθείας και τον Πλάτιτς, γιατί φαινόταν ότι θα είχε διάρκεια το ματς. Άλλωστε πρέπει να τεστάρεις όλη την γκάμα των παικτών που έχεις».

Βάουτ Βάισμαν (αρχηγός Κούνεο): «Είμαι πολύ απογοητευμένος δεν ξέρω τι έγινε. Άρχισε ο Παναθηναϊκός να σερβίρει καλύτερα, να υποδέχεται καλύτερα και με τη βοήθεια του κόσμου άρχισαν να το πιστεύουν. Εμείς δεν αντιδράσαμε σωστά δείξαμε πάρα πολύ υπομονή».

(Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο 21 Μαρτίου, 19:19)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης