«Τρία φανταστικά χρόνια»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012, 13:09
«Τρία φανταστικά χρόνια»
Για την πορεία του στον Ολυμπιακό και τις εμπειρίες που αποκόμισε από την Ελλάδα μίλησε ο Όλοφ Μέλμπεργκ. Ο Σουηδός κεντρικός αμυντικός τόνισε στην εφημερίδα «Sportbladet» ότι τα τελευταία τρία χρόνια στην Ελλάδα είναι φανταστικά.

Η συνέντευξη:


«Εγώ και η οικογένειά μου προσπαθούμε να δούμε τα θετικά. Υπάρχουν πράγματα για τα οποία αισθανόμαστε καλά εδώ, παρά πίσω στη Σουηδία και αντίστροφα».

-Μπορείς να δώσεις παραδείγματα;

«Σιχαίνομαι να συγκρίνω ανθρώπους και το πώς είναι. Είναι ωραίο το μαύρο και το άσπρο, αλλά σε γενικές γραμμές, οι άνθρωποι στην Ελλάδα είναι πολύ φιλικοί, ήρεμοι και αισιόδοξοι. Υπάρχει διαφορετική… ευελιξία στην κοινωνία και στους ανθρώπους. Είναι και καλό και κακό. Τα έχω πάει πολύ καλά, έχω περάσει τρία φανταστικά χρόνια εδώ, παρά τα περιστατικά, όπως στο τελευταίο ντέρμπι και την οικονομική κρίση».

-Δεν είναι μυστικό πως ο σύλλογος θέλει να σε κρατήσει…

«Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία απόφαση από κάποια από τις δύο πλευρές. Θα προσπαθήσω να παρουσιαστώ όσο το δυνατόν καλύτερος μπορώ και θα δούμε τι θα γίνει. Μπορεί να υπάρξει συνέχεια στη συνεργασία. Τα τελευταία χρόνια ήταν εκπληκτικά. Όλη η… περιπέτεια, έπειτα από χρόνια στην Άστον Βίλα, με τη Γιουβέντους και τώρα με τον Ολυμπιακό. Ήταν παιχνίδια κάθε χρόνο στο Champions League και αποκόμισα εμπειρίες.

-Έχεις αποφασίσει 100% ότι θα σταματήσεις από την εθνική ομάδα μετά το Euro;

«Όχι, έχω πει εδώ και καιρό ότι θα πάρω την απόφαση όταν πρέπει. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση που θα ήθελα να πω όχι στην εθνική ομάδα. Τα πράγματα πηγαίνουν καλά, η ομάδα δουλεύει σε καλό επίπεδο και οι επιλογές που έχουμε είναι εξαιρετικές. Τώρα έχουμε συγκεντρωθεί στο Euro. Αλλά μετά από αυτό, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα υπάρχει συνέχεια».

-Γιατί όχι; Είσαι 34 ετών, κάνεις καλές εμφανίσεις, τι σε σταματάει από το παίζεις μέχρι να γίνεις… 38 ετών;

«Αυτό που πρέπει να έχεις ως στόχο, μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, είναι το επόμενο πρωτάθλημα. Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι πολύ μακριά. Αλλά μέχρι τώρα νιώθω πολύ καλά σωματικά. Είναι πολύ σημαντικό για μένα».

-Αν ο Ολυμπιακός σού προτείνει ένα συμβόλαιο για δύο χρόνια και έχεις κίνητρο, τι σε σταματά από το παίζεις για την εθνική ομάδα;
«Τίποτα. Γι’ αυτό προσπαθώ να απολαύσω τη στιγμή τώρα. Δεν θέλω να θεωρηθώ ως μια εναλλακτική επιλογή. Δεν θέλω να πω ότι θα σταματήσω από την εθνική ομάδα μετά το Euro ή ότι θα συνεχίσω, αν ανανεώσω το συμβόλαιό μου για δύο χρόνια με τον Ολυμπιακό».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012, 13:51