Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Λιόν είναι οι δύο ομάδες που, μετά τις Άρσεναλ και Μπάγερν Μονάχου, εξασφάλισαν την πρόκρισή τους για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» μετέτρεψαν σε υγιεινό περίπατο τον επαναληπτικό με τη Μίλαν, συντρίβοντας τους «ροσονέρι» με 4-0 στο «Όλντ Τράφορντ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι με απολογισμό δύο νίκες (είχε νικήσει με 3-2 στο «Μεάτσα») προκρίθηκαν πανηγυρικά για τους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της ομάδας του σερ Άλεξ Φέργκιουσον για ακόμη ένα παιχνίδι ήταν ο Γουέιν Ρούνει, ο οποίος σημείωσε τα δύο πρώτα γκολ της ομάδας του (13’, 46’), ενώ από ένα πέτυχαν οι Παρκ (59’) και Φλέτσερ (85’).

Στο άλλο παιχνίδι η Λιόν, πραγματοποιώντας παλικαρίσια εμφάνιση κατόρθωσε να αποσπάσει ισοπαλία με σκορ 1-1 στο «Μπερναμπέου» κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης, αποτέλεσμα που σε συνδυασμό με τη νίκη της (2-1) στο πρώτο παιχνίδι, της έδωσε την πρόκριση για τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «βασίλισσα», η οποία για ακόμη μία χρονιά θα μείνει χωρίς το… στέμμα της, προηγήθηκε στο σκορ μόλις στο 6’ με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ωστόσο στο 75’ ο Πιάνιτς διαμόρφωσε το τελικό 1-1, χαρίζοντας έτσι την πρόκριση στους «λιονέ».

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μίλαν 4-0

(13’, 46’ Ρούνι, 59’ Παρκ, 88’ Φλέτσερ)

Μάντσεστερ Γ.: Φαν ντερ Σαρ – Νέβιλ (66’ Ράφαελ), Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά – Βαλένσια, Φλέτσερ, Σκόουλς, Παρκ, Νάνι – Ρούνι (66’ Μπερμπάτοφ).

Μίλαν: Αμπιάτι – Αμπάτε (64’ Μπέκαμ), Μπονέρα (46’ Σέιντορφ), Τιάγκο Σίλβα, Γιανκουλόφσκι – Φλαμινί, Πίρλο, Αμπροζίνι – Χούντελαρ, Μποριέλο (69’ Ιντσάγκι), Ροναλντίνιο.

Ρεάλ Μαδρίτης – Λιόν 1-1 (1-2)

(6′ Ρονάλντο – 75′ Πιάνιτς)

Ρεάλ: Κασίγιας, Αρμπελόα (84′ Ντιαρά), Αλμπιόλ, Γκαράι, Σέρχιο Ράμος, Γκούτι, Λασανά Ντιαρά, Κακά (78′ Ραούλ), Ρονάλντο, Γκρανέρο (62′ Φαν ντερ Φάαρτ), Ιγκουαΐν.

Λιόν:
Λιορίς, Σισοκό, Μπουμσόνγκ (46′ Κάλστρομ), Κρις, Ρεβεγιέρ, Τουλαλάν, Μακούν (46′ Γκοναλόν), Πιάνιτς (84′ Έμερσον), Γκοβού, Ντελγάδο, Λισάνδρο Λόπες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης