Το «πράσινο φως» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την εφαρμογή του financial fair-play εξασφάλισε η UEFA, «θωρακίζοντας» το νέο κανονισμό από κάθε περίπτωση προσφυγής στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Οι δύο πλευρές συνυπέγραψαν σήμερα συμφωνία, βάσει της οποίας η Κομισιόν χαρακτηρίζει το financial fair-play απόλυτα συμβατό με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μισέλ Πλατινί μιλώντας σχετικά εξέφρασε ην πεποίθησή του ότι η συμφωνία αποτελεί αποφασιστικό βήμα για την ενίσχυση της πολιτικής που εφαρμόζει η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία, ενώ ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και αρμόδιος για θέματα ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια, τόνισε:

«Υποστηρίζω πλήρως τους σκοπούς του financial fair-play, καθώς πιστεύω ότι είναι κεφαλαιώδους σημασίας οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι να στηρίζονται σε γερά οικονομικά θεμέλια. Οι κανονισμοί της UEFA θα προστατεύσουν τους συλλόγους και τους ποδοσφαιριστές, αλλά και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο στο σύνολό του».

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, δήλωσε από την πλευρά του πως η συμφωνία «… επιβεβαιώνει αυτό που πάντα λέγαμε, ότι το financial fair-play είναι νόμιμο. Αν κάποιος σκεφτόταν να το προσβάλει, υποστηρίζοντας ότι αντίκειται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία περί ανταγωνισμού, θα έπρεπε να προσφύγει στην Κομισιόν. Η συμφωνία είναι ένα ορόσημο για την εφαρμογή του κανονισμού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης