Ευχαριστημένος από τη νίκη και την εμφάνιση του Ολυμπιακού επί του Άρη εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα η ομάδα του να παρουσιάσει ανάλογο αγωνιστικό πρόσωπο και στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βάσκου τεχνικού στη συνέντευξη Τύπου:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σήμερα το παιχνίδι είχε δύο μέρη. Υπήρχε διαφορά στα ημίχρονα. Στο πρώτο ήμασταν ανώτεροι από τον Άρη, μπήκαμε με ένα σκορ 2-0, αλλά μπορούσαμε κι άλλα. Είχαμε ξεκάθαρες ευκαιρίες. Κι έτσι θα μπορούσε να είναι η διαφορά πολύ μεγαλύτερη.

Στο δεύτερο μέρος έπεσε αρκετά ο ρυθμός του αγώνα, εμείς ήμασταν αρκετά πιο αργοί, αυτό οφείλεται πιστεύω στη δύσκολη εβδομάδα που έχουμε, αλλά και στο ταξίδι που προηγήθηκε. Ο Άρης στο δεύτερο μέρος δημιούργησε μεγαλύτερο κίνδυνο, όταν έμεινε με δέκα παίκτες, παρότι στο πρώτο μέρος έπαιζε ο Άρης με έντεκα».

Εσείς δώσατε την εντολή να ρίξετε τους ρυθμούς ή οι παίκτες λόγω αυτοσυντήρησης κατέβασαν ταχύτητα;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Συζητήσαμε για λίγο στο ημίχρονο και από τη στιγμή που προηγούμασταν με 2-0 και έχουμε δύσκολη εβδομάδα μπροστά μας. Κι επειδή το ματς πήγαινε πολύ καλά, είπαμε ότι εξαιτίας της κούρασης που είχαμε μετά την Ουκρανία, είπαμε ότι δεν θέλαμε να συντηρήσουμε τον ρυθμό πολύ υψηλά, έτσι ώστε να κάναμε οικονομία δυνάμεων, γιατί μπαίνουμε σε μία πολύ δύσκολη εβδομάδα.

Πιστεύω ότι επίσης υποσυνείδητα οι παίκτες κατέβασαν λίγο τον ρυθμό και θεωρώ ότι και ο κόσμος σκεφτόταν αυτά τα δύο ματς. Ήταν δύσκολο για όλους να επικεντρωθούμε στο δεύτερο ημίχρονο στον Άρη και έτσι κατέβηκε ο ρυθμός μας στην επανάληψη σε σχέση με το πρώτο. Παρ’ όλα αυτά, πρέπει να αναγνωρίσουμε την προσπάθεια, το να συνεχίσεις να παίζεις όπως παίξαμε στο πρώτο ημίχρονο είναι πολύ δύσκολο».

Ο Ολυμπιακός έχει δέκα νίκες σερί χωρίς να δεχθεί γκολ. Μέχρι πού θα φτάσει;

«Μέχρι το τέλος θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι. Δεν έχει τελειώσει τίποτα. Έχουμε πολύ δύσκολα ματς στη συνέχεια και, αν θέλουμε να είμαστε πρωταθλητές, έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Στο Γιουρόπα Λιγκ, για να κερδίζεις, πρέπει να κρατάς το μηδέν πίσω. Έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι την Πέμπτη και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι».

Είδαμε μία ενδεκάδα με πολλά νέα πρόσωπα. Μείνατε ευχαριστημένος από αυτή την ενδεκάδα στον βαθμό που περιμένατε;

«Ναι, είμαι αρκετά ικανοποιημένος. Είχα σκεφτεί από την Πέμπτη στην Ουκρανία την ομάδα που θα κατέβαζα σήμερα. Όπως στάθηκε η ομάδα στο πρώτο ημίχρονο ήταν θαυμάσιο».

Αυτό σημαίνει ότι έχετε κατασταλάξει και στο σχήμα που θα παρατάξετε στο παιχνίδι της Πέμπτης και στο ντέρμπι;

«Όχι, όχι. Δεν σημαίνει κάτι τέτοιο. Έχουμε τέσσερις μέρες μπροστά μας για να προετοιμαστούμε για την Πέμπτη. Είπα πριν ότι έφτιαξα το πλάνο για τον Άρη και στην Ουκρανία, επειδή υπήρχε μεγάλη κούραση από το ταξίδι και το παιχνίδι στο Χάρκοβο. Έχω κάποια ιδέα για το τι περίπου θα κάνω, όμως θα πρέπει να ξέρουμε ότι αυτά τα δύο ματς είναι καθοριστικής σημασίας».

Επειδή μιλάτε για κούραση, σας ανησυχεί αυτό εν όψει των αγώνων με Μέταλιστ και Παναθηναϊκό;

«Με απασχολεί, αλλά μου αρέσει να έχουμε τέτοιου είδους προβλήματα, γιατί το να έχουμε τόσα ματς σημαίνει ότι πάμε καλά στις διοργανώσεις. Μου αρέσει πολύ το γεγονός ότι κερδίσαμε, γιατί έτσι πάμε με βαθμολογική υπεροχή στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Επίσης, το γεγονός ότι έχουμε να προβληματιστούμε και για το ματς με την Μέταλιστ πάει να πει ότι πηγαίνουμε καλά και στο Γιουρόπα Λιγκ».

Ο κόσμος φώναξε το όνομά σας. Θέλετε να δώσετε κάτι παραπάνω στον κόσμο και στον Ολυμπιακό;

«Δεν είχα ποτέ κανένα παράπονο από το πώς συμπεριφέρθηκε ο κόσμος στο πρόσωπό μου. Ακόμα και σε άσχημες στιγμές ο κόσμος είναι στο πλευρό του Ολυμπιακού και προσπαθούμε να το ανταποδώσουμε με τη δουλειά που κάνουμε στο γήπεδο. Το ίδιο θα συνεχίσω να κάνω και αυτό θα κάνουν και οι ποδοσφαιριστές».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης