Να αποσύρει την ελληνική αποστολή από διοργάνωση βόλεϊ για μικρά παιδιά που διεξάγεται στην Τουρκία αποφάσισε η ΕΟΠΕ, λόγω παρουσίας αθλητών από τα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου με τον «μανδύα»του ψευδοκράτους.

Aυτό το συμβάν έγινε στο «Kids Festival» της Άγκυράς, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των Παγκόσμιων Αγώνων Παιδιών και υπήρχε παρουσία από το ψευδοκράτος με την ονομασία «Βόρεια Κύπρος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά όταν αυτή η πρόκληση έγινε αντιληπτή, η ελληνική αποστολή αντέδρασε και αποφάσισε να μη συμμετάσχει σε κανένα αγώνισμα και να αποσυρθεί από τη διοργάνωση!

Μάλιστα η ΕΟΠΕ εξέδωσε  σχετική ανακοίνωση, η οποία αναφέρει τα εξής:

«Η Ε.Ο.ΠΕ., σε συνεννόηση με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, αποφάσισε να αποσύρει από τη συνέχεια της διοργάνωσης την ομάδα επίλεκτων κοριτσιών που ταξίδεψε στην Άγκυρα για το Kids Festival.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο λόγος είναι ότι διαπιστώθηκε πως σε άλλα αθλήματα της ευρύτερης διοργάνωσης που εντάσσεται και το τουρνουά βόλεϊ, συμμετέχουν αθλητές από τα κατεχόμενα της Κύπρου.

Η επίλεκτη ελληνική ομάδα αγωνίστηκε νωρίς το πρωί κόντρα στην Ολλανδία και στη συνέχεια αποσύρθηκε από τους αγώνες μετά τις επαφές της ελληνικής ομοσπονδίας με την Πολιτεία.

Η αποστολή αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα την Τρίτη 26 Απριλίου».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης