Σε κακόβουλη ενέργεια ή παρέμβαση τρίτων αποδίδουν η Ολυμπιονίκης Φανή Χαλκιά και ο προπονητής της, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, την ανίχνευση παράνομης ουσίας στο δείγμα της αθλήτριας.

Στο υπόμνημα που κατέθεσε η Φανή Χαλκιά αναφέρει ότι είχε υποβληθεί σε σειρά αιφνιδιαστικών ελέγχων και κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της για το Πεκίνο δέχθηκε 17 ελέγχους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα ήταν παρανοϊκή πράξη από την πλευρά μου να έπαιρνα αυτήν την ουσία, αφού σε 7 ημέρες αγωνιζόμουν και η ουσία αυτή μέχρι τότε δεν θα είχε κανένα αποτέλεσμα», τόνισε μεταξύ άλλων η αθλήτρια.

Η Φανή Χαλκιά ξεκαθαρίζει, επίσης, ότι ο προπονητής της ούτε της προμήθευσε ούτε συζήτησε ποτέ μαζί της ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αφού είχε την ίδια αγωνία με εκείνη, μήπως σε κάποιο έλεγχο βρεθεί απαγορευμένη ουσία εν αγνοία τους ή συμβεί κάποια ενδεχόμενη κακόβουλη ενέργεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα σκευάσματα δεν μου τα χορήγησε ο προπονητής μου αλλά τα προμηθευόμουν από φαρμακείο της Γλυφάδας ή του Αλίμου», διευκρίνισε η Φανή Χαλκιά, η οποία επιμένει ότι ουδέποτε πήρε εν γνώσει της απαγορευμένη ουσία. Αφήνει ωστόσο αιχμές στο υπόμνημά της και σε βάρος της ΔΟΕ, την οποία χαρακτηρίζει  «καλοστημένο γιγαντιαίο αθλητικό οργανισμό με κολοσσιαία κέρδη και τζίρους που δεν έχει καμία σχέση με Ολυμπιακά ιδεώδη και έχει ανάγκη τα ρεκόρ των αθλητών, έστω κι αν αυτά προέρχονται από αμφιλεγόμενες αθλητικές δραστηριότητες.»

Όπως, μάλιστα, αναφέρει χαρακτηριστικά «για να διατηρεί την αξιοπιστία της η ΔΟΕ, έχει ανάγκη τον εντοπισμό διαφόρων αθλητών που έχουν κάνει ή δήθεν έχουν κάνει ή κάποιοι φρόντισαν να έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών».

Στο υπόμνημά της μιλά, επίσης, για παράγοντες που επιθυμούν «είτε να προωθήσουν είτε να εξοντώσουν κάποιους αθλητές». Όσον αφορά στην επιλογή της για τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, είπε ότι έγινε με απόφαση του ΣΕΓΑΣ, λόγω του ότι ήταν Ολυμπιονίκης και είχε τεράστια εμπειρία.

Άλλωστε, όπως αναφέρει, η αθλήτρια που δεν επελέγη είναι Ρουμάνα, ελληνοποιήθηκε παράνομα, έγινε αθλήτρια του Πανελληνίου και υπήρχαν υποψίες περί αυτού στον ΣΕΓΑΣ που στη συνέχεια επιβεβαιώθηκαν.

Ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος αναφέρει ότι ποτέ ο ίδιος δεν ασχολήθηκε με φαρμακευτικές ουσίες, που ήταν αντικείμενο άλλων ειδικών επιστημόνων, τις οδηγίες των οποίων ακολουθούν οι αθλητές, χωρίς ωστόσο να σημαίνει, προσθέτει, ότι στρέφεται  σε βάρος των γιατρών ή του ΣΕΓΑΣ. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης