Η Λιντς ανακοίνωσε την Παρασκευή (2/06) την – κοινή συναινέσει – αποχώρηση του προπονητή Σαμ Αλαρντάις, μετά τον υποβιβασμό του συλλόγου από την Premier League στην Championship.

Ο 68χρονος ανέλαβε το Μάιο και προσπάθησε να σώσει την ομάδα με μόνο τέσσερα παιχνίδια να απομένουν, αλλά η Λιντς τερμάτισε προτελευταία, πέντε βαθμούς μακριά από τη… σωτηρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επί των ημερών του τα «παγώνια» ηττήθηκαν σε τρία ματς, ενώ ένα τελείωσε ισόπαλο. Ως εκ τούτου η ομάδα δεν κατάφερε να παραμείνει στην κορυφαία κατηγορία, με αποτέλεσμα ο έμπειρος τεχνικός ν΄ αποχωρήσει. Η Λιντς γνωστοποίησε ότι η ανακοίνωση του αντικαταστάτη του θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες.

«Ήταν τιμή μου να προπονήσω τη Λιντς, ένα σπουδαίο σύλλογο με απίστευτους οπαδούς, που αξίζει να είναι στην Premier League», ανέφερε ο Αλαρντάις σε δήλωσή του στην ιστοσελίδα της ομάδας.

«Σε αυτό το στάδιο της καριέρας μου δεν είμαι σίγουρος ότι η ανάληψη αυτής της πρόκλησης, η οποία δυνητικά αποτελεί ένα μακροπρόθεσμο έργο, είναι κάτι στο οποίο θα μπορούσα να δεσμευτώ», πρόσθεσε και κατέληξε: «Εύχομαι στο σύλλογο κάθε επιτυχία στο μέλλον και ελπίζω να επιστρέψει στην Premier League, όπου ανήκει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο διευθύνων σύμβουλος της Λιντς, Άνγκους Κίνεαρ, ευχαρίστησε τον Αλαρντάις «που ήταν αρκετά γενναίος για να παρέμβει και να κάνει ό,τι μπορούσε για να μας σώσει».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης