Ο Φερνάντο Σάντος παρουσιάστηκε ως νέος προπονητής της εθνικής ομάδας της Πορτογαλίας. Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας τόνισε ότι στόχος της ομάδας του είναι να βρεθεί στο Euro 2016 και επεσήμανε ότι ανέλαβε την ομάδα της πατρίδας του για να τη βοηθήσει.

«Ευχαριστώ την ομοσπονδία για την εμπιστοσύνη της. Είναι μεγάλη τιμή για μένα και νιώθω περήφανος που θα υπηρετήσω τη χώρα μου. Είναι κάτι που ονειρευόμουν, πρόκειται για μια στιγμή μεγάλης χαράς για μένα. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με το πρότζεκτ και τις φιλοδοξίες που υπάρχουν και αισιοδοξώ για το μέλλον του πορτογαλικού ποδοσφαίρου», δήλωσε ο 60χρονος τεχνικός και συνέχισε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήρθα για να βοηθήσω κι όχι να διχάσω. Όλοι μαζί θα υλοποιήσουμε αυτό το σχέδιο. Στο ποδόσφαιρο το πιο σημαντικό είναι να κερδίζεις, όλα τα άλλα δεν έχουν σημασία. Έχουμε έναν συγκεκριμένο στόχο, να είμαστε στο Euro 2016. Και πιστεύω πως θα είμαστε εκεί για να δώσουμε χαρά και περηφάνια στον πορτογαλικό λαό».

Για την τιμωρία των οκτώ αγωνιστικών που του επιβλήθηκε επεσήμανε: «Δεν θα επηρεάσει ούτε τη δουλειά μου, ούτε την ομάδα».

Για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ανέφερε: «Δεν έχω μιλήσει ακόμη μαζί του. Θα το κάνω, αφού είναι και αρχηγός, αλλά θα μιλήσω και με τους άλλους παίκτες. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για έναν ποδοσφαιριστή από το να φορά τη φανέλα με το εθνόσημο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι συνεργάτες του Φερνάντο Σάντος θα είναι οι Ιλίδιο Βάλε και Ζοάο Κάρλος. Προπονητής τερματοφυλάκων ανέλαβε ο Ζουστίνο και σκάουτερ ο Ρικάρντο Σάντος.

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης