Ο Νοβάκ Τζόκοβιτς, ο Νο 1 τενίστας στην παγκόσμια κατάταξη, ανακοίνωσε ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό. Ο Τζόκοβιτς και η οικογένειά του εξετάστηκαν μετά την άφιξή τους στο Βελιγράδι από το Ζαντάρ, όπου πραγματοποιήθηκε πρόσφατα η εκδήλωση του Adria Tour. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Σέρβος τενίστας δεν εμφανίζει συμπτώματα.

Ο Τζόκοβιτς και η σύζυγός του, η Γελένα, έχουν διαγνωστεί με τον ιό, ενώ τα τεστ των παιδιών τους βγήκαν αρνητικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέσσερις είναι πλέον οι τενίστες που έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό μετά τη συμμετοχή τους στο τουρνουά επίδειξης Adria Tour. Ο Κροάτης Μπόρνα Τσόριτς, ο παιδικός φίλος του Τζόκοβιτς, Βίκτορ Τρόιτσκι, και ο Γκρέγκορ Ντιμίτροφ της Βουλγαρίας είχαν προηγουμένως θετικά τεστ.

Πάντως, ο Τζόκοβιτς υπερασπίστηκε τη διεξαγωγή του Adria Tour λέγοντας : «Ό,τι κάναμε τον τελευταίο μήνα το κάναμε με καθαρή καρδιά και ειλικρινείς προθέσεις. Το τουρνουά μας είχε στόχο να ενώσει και να στείλει μήνυμα αλληλεγγύης και συμπόνοιας σε όλη την περιοχή. Το “Tour” σχεδιάστηκε για να βοηθήσει καταξιωμένους και ανερχόμενους παίκτες από τη νοτιοανατολική Ευρώπη να αποκτήσουν πρόσβαση σε ανταγωνιστικό τένις, τη στιγμή που τα διάφορα τουρνουά έχουν σταματήσει εξαιτίας της πανδημίας. Γεννήθηκε με μία φιλανθρωπική ιδέα, για να προσφέρει όλα τα έσοδα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη».

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς παραδέχθηκε πάντως ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του υποτίμησαν την κατάσταση θεωρώντας ότι η πανδημία βρισκόταν σε ύφεση και ζήτησε συγγνώμη απ’ όσους μολύνθηκαν. «Ελπίζω να μην υπάρξουν επιπλοκές σε κανέναν και όλοι να είναι εντάξει» κατέληξε ο Σέρβος τενίστας, ο οποίος θα παραμείνει σε απομόνωση για δύο εβδομάδες, ενώ θα επανεξεταστεί σε πέντε ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης